RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Știrea zilei

Manifestări religioase şi culturale dedicate resfinţirii bisericii din parohia Pietrişurile

Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, va resfinţi duminică, 2 septembrie, Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ din parohia Pietrişurile-Costeşti, Protopopiatul Paşcani, judeţul Iaşi. Sfântul lăcaş datează din anul 1814, fiind ctitorit de boierul Ioan Strat Paharnicul (1767-1842), al cărui mormânt se află în naos, având o piatră funerară cu stemă domnească.

În anul 2010 au început lucrările de consolidare ale sfântului lăcaş: au fost refăcuţi pereţii exteriori şi tencuiţi cu praf de marmură, a fost schimbată tabla de pe acoperiş, a fost înlocuită tâmplăria, a fost adăugat un pridvor nou, pictat în tehnica acrilic de către pictorul Vlad Anuţa din Botoşani, s-a restaurat catapeteasma, s-au achiziţionat străni sculptate în lemn de stejar şi obiectele necesare sfintelor slujbe. Lucrările de consolidare şi înfrumuseţare au fost finalizate la începutul anului 2012. Între anii 2006-2007 a fost ridicată casa parohială, iar între anii 2008-2009 s-a construit un aşezământ social. În casa socială sunt organizate atât praznicele pentru cei adormiţi, cât şi activităţile catehetice pentru tinerii şi copiii din parohie. Programul liturgic dedicat resfinţirii bisericii din Pietrişurile va începe sâmbătă, 1 septembrie, cu slujba Vecerniei unită cu Litia. La final, va avea loc premierea copiilor care s-au înscris la concursul „Îmi place să citesc“, lansat în parohia Pietrişurile la începutul lunii iulie. „La acest concurs s-au înscris 20 de copii, acest lucru dovedindu-ne utilitatea acestei campanii, întrucât foarte puţini tineri sunt atraşi de lectură în zilele noastre. Copiii vor primi premii constând în cărţi“, a relatat pr. paroh Gheorghe Muraru.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

  

Related posts

Slujbă de pomenire pe construcția unde este realizată biserica noua de pe strada Măicuța

Marius Parteni

Începe prima etapă de înscriere în învăţământul primar

Redacția

Asigurarea obligatorie a locuinței se scumpește cu 30% de la 1 noiembrie. Nimeni nu își va mai putea înscrie locuința în Cartea Funciară fără poliță

Redacția
Încarcă...