NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
EvenimentTârgu Frumos

Manifestări de Ziua Unirii la Târgu Frumos (FOTO)

Ziua de 24 ianuarie 1859 a ramas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza.


Ca în fiecare an, evenimentul a fost marcat la Târgu Frumos în cadrul unor manifestări specifice acestei zile, organizate de administrația locală.

Advertisements

 La Monumentul Eroilor din parcul “Ing. Dan Dumitrachi” au fost depuse coroane, de primarul Ionel Vatamanu, alături de viceprimarul Ion Alexa Angheluș și reprezentanți ai administrației locale din Târgu Frumos, ai unităților de învățământ, dar și de la partidele politice. Profesorul de istorie Sergiu Enea a vorbit despre semnificația acestei zile importante pentru români. Apoi, persoanele prezente la eveniment s-au prins într-o Horă a Unirii, pentru a marca 164 de la Unirea Principatelor Române. Depuneri de coroane au fost făcute și la celelalte monumente ale eroilor din Târgu Frumos.

La final, toți cei prezenți au fost întâmpinați cu tradiționala porție de fasole cu cârnați, împărțită târgoveților și de către primarul Ionel Vatamanu.

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

Târgul Meșterilor Populari din Ruginoasa s-a amânat

Diana Marcu

Sărbătoare mare pe 20 iulie. Ce nu ai voie să faci de ziua Sfântului despre care tradiția spune că aduce ploaia

Redacția

Doi pășcăneni au câștigat premiile puse în joc de NextGen Communications

Teona Gherasim
Încarcă...