NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Majorarea taxelor și impozitelor locale pe 2022 adoptată de actuala coaliție! Schemă de ajutor financiar pentru investitori!

Proiectul de hotărâre privind majorarea taxelor și impozitelor locale începând cu anul 2022 a trecut astăzi de plenul Consiliului Local , cu votul consilierilor PNL și PRO România. În ședința de astăzi a fost adoptat cu majoritate de voturi și proiectul privind schema de minimis.

Persoanele fizice și juridice din municipiul Pașcani vor plăti taxe mai mari începând cu anul viitor. Cea mai mare creștere este înregistrată la impozitul pentru clădirile rezidențiale, care depășesc 150%. În cazul persoanelor fizice, creșterea este de până la 40%.

Discuțiile de astăzi din Consiliul Local au fost intense. Opoziția a acuzat puterea că majorează taxele în condițiile în care Primăria înreegistrează excedent financiar. Un alt motiv adus în discuție este cel legat de situația pandemică, dar și de creșterea celorlalte tarife.

Reprezentanții autorității publice au mai susținut că acum șase ani de zile s-a luat o măsură greșită, când a fost diminuat impozitul pe clădirile rezidențiale. Fostul primar Dumitru Pantazi s-a contrazis atunci când susține că decizia fost luată în concordanță cu Codul Fiscal de la acea vreme.

  

Tot astăzi a fost adoptat proiectul privind schema de minimis, prin care se acordă facilități fiscale investitorilor. Acest proiect a fost votat de toți consilierii locali.   

Advertisements

Related posts

Corturile de prim ajutor vor apărea în oraș odată cu temperaturile ridicate

Răzvan Grecu

Discuții amânate pentru mâine legat de situația de la RAGCL Pașcani

Marius Parteni

Wi-Fi gratuit în Pașcani, Mogoșești-Siret și Tătăruși, cu bani europeni

Oana Cordoneanu
Încarcă...