NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Monden

Mâine încep Zilele Municipiului Pașcani. Vezi programul complet

Vineri, 4 iulie, debutează cea de-a VI-a ediție a Zilelor Municipiului Pașcani. Autoritățile locale alături de instituțiile de cultură și sport subordonate Primăriei, au finalizat programul de manifestări.

 

Vineri 4 iulie 2014

Astfel, mâine începând cu ora 10.00 prima instituție care va desfășura activități de Zilele orașului este Biblioteca Municipală. Aici, va avea loc o expoziției de cărți denumită ”Scriitori pășcăneni”, o expoziție foto ”Pașcani în imagini” și un concurs de desene ”Magia Culorilor”.

De la ora 11.00 va începe un concurs  de povești digitale, de la ora 13.00 va avea loc evenimentul ”Gânduri de vacanță”, iar de l16.00, un concurs de creativitate handmade.

Activitățile se vor muta la Casa de Cultură ”Mihail Sadoveanu”  unde începând cu ora 12.00 și până la ora 14.00, are loc deschiderea Târgului Handmade, o expoziție de fotografii ”Emisiuni monetare din perioada regalității”, expoziție de minerale și pietre semiprețioase, o expoziție de fotografii ”Pașcani orașul meu drag”, iar la final muzică de promenadă cu Fanfara Casei de Cultură.

Deschiderea oficială a Zilelor Municipiului Pașcani, va avea loc la ora 14.00, la sala multifuncțională a Primăriei unde programul a suferit o modificare importantă. Deși, în prima fază era anunțat un spectacol al talentelor locale, administrația locală s-a răzgândit și va aduce Filarmonica din Botoșani.

Astfel, de la ora 14.00, are loc primirea invitațiilor și cuvântul de deschidere al primarului municipiului Pașcani, urmat de alocuțiuni ale invitaților de onoare.

Un moment important va fi acordarea a trei titluri de cetățeni de onoare. Este vorba despre Vasile Hârbu, fostul director al REMAR Pașcani, Dan Sălceanu, fostul mare fotbalist și Gheorghe Arșinel, profesorul de muzică.

Acest eveniment este urmat de premierea șefilor de promoție ca la final publicul să asculte un concert deosebit al filarmonicii din Botoșani.

De la ora 17.00, activitatea Zilelor Municipiului Pașcani se mută la scena amplasată în incinta bazei sportive a Clubului Sportiv Municipal unde pe scenă vor urca artiștii locali: Mihaela Nechita, Adriana Apostol și Cristinel Iordăchioaia, artiștii naționali: Aurel Tamaș și Taraf, Antonia și Pepe. Prezentatorul evenimentului va fi Aurelian Temișan.

 Sâmbătă 5 iulie 2014

Sâmbătă, 5 iulie, de la ora 9.00 pe Stadionul Municipal sunt așteptați zeci de tineri pentru a lua parte la un concurs de role și de biciclete.

De la 9.30, la Casa de Cultură are loc un matineu teatral, mai apoi în piața instituției vor sosi cei de la Ansamblul Folcloric ”Ozana” din Târgu Neamț.

De la 11.30, în aceeași locație va avea loc teatru de modă ”Kasta Morrelly”, iar de la 12.30, o șezătoare literară organizată de către Cenaclul Literar ”Mihail Sadoveanu”.

La Biblioteca Municipală, de la ora 10.00, debutează o nouă ediție a Cupei Pașcaniului la șah.

De la ora 13.00, se reia activitatea la Stadionul Municipal, pentru o nouă ediției a Cupei Instituțiilor la fotbal.

De la ora 17.00, în aceeași locație, reîncep concertele. Pe scenă va urca trupa de rock pășcăneană ”Alternative” și artiștii naționali: Matilda Pascal Cojocărița, Mihai Ciobanu, Grupul Jitaru, Puya și Proconsul.

 Duminică 6 iulie 2014

Duminică, 6 iulie, la Biblioteca Municipală de la ora 10.00, continuă competiția pășcăneană de șah, de asemeni la Stadionul Municipal continuă competiția de fotbal, iar de la 10.30, la Casa de Cultură va avea loc Gala Laureaților ”Curcubeul Artelor”, eveniment în colaborare cu cei de la Clubul de dans ”Dream Dance”.

Ultimele evenimente vor fi la scena din incinta CSM Pașcani, de la ora 17.00. Aici vor evolua în fața publicului artiștii de peste Prut, Ansambul ”Mugurelul” din Chișinău, Anda Adam, iar seara va fi închisă de trupa Holograf.

De la ora 23.00 este programat focul de artificii ce va anunța finalul celei de-a VI -a ediții a Zilelor Municipiului Pașcani.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Se însoară fostul atacant de la Politehnica Iași, pășcăneanul Bâlbă

Redacția

Portret de tenismenă. Laurențiu Șnaider i-a dăruit un tablou, creație proprie, Simonei Halep

Ema Roman

Un tânăr păşcănean ne vorbeşte despre cum a ajuns fotograf

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site