NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
MagazinMonden

Un somn mai odihnitor este câștigat dacă veți alege salteaua potrivită

Somnul reprezintă o parte importantă a sănătății tale. Un somn odihnitor este important pentru o sănătate generala bună și pentru o productivitate crescută peste zi. Salteaua pe care dormi este cel mai important factor în obținerea unui somn de calitate.

Ce face o saltea bună?

Conform unor studii de specialitate, pentru un somn de calitate este nevoie de o saltea cu o fermitate medie, sau chiar o fermitate reglabila. Aceasta va promova confortul și va permite alinierea corectă a coloanei vertebrale. S-a demonstrat că dacă vei dormi pe o saltea din spumă cu memorie te vei odihni mai bine, deoarece aceasta reduce durerile de spate și te ajută să adormi mai repede și să dormi mai eficient. Pe lângă salteaua din spumă cu memorie, poți încerca și o saltea din spumă de latex. Acestea sunt mai ferme și nu permit afundarea corpului foarte mult.

În general, o saltea ar trebui să susțină curbura sănătoasă a coloanei vertebrale, nu ar trebui să te facă să te încălzești prea mult și ar trebui să se potrivească bugetului tău și altor nevoi.

Advertisements
  

Tipuri de saltele 

Există trei mari tipuri de saltele, și anume cele cu arcuri, cele cu spumă și hibride. Cele cu spumă se clasifică și ele în saltele cu spumă cu memorie sau poliuretanică, saltele din latex natural sau din latex sintetic.

Pe lângă acestea, găsești și saltele care sunt special destinate persoanelor alergice sau cu alte afecțiuni și care sunt tratate în mod special. Încearcă o saltea cu aloe vera și sigur vei fi mulțumit. 

Cum poți găsi salteaua potrivită pentru tine?

În primul rând, este indicat ca atunci când îți cumperi o saltea să o încerci. Experții recomandă să petreci cel puțin 15 minute în poziția ta obișnuită de dormit pe orice saltea la care te gândești serios.

Advertisements

Apoi, poți să citești review-uri ale persoanelor care au folosit salteaua respectivă. Fie alegi să le citești pe paginile celor care le comercializează, fie te poți interesa printre cunoscuții tăi ce fel de saltele folosesc și cât de mulțumiți sunt de ele.

Iar dacă îți vei cumpăra o saltea fără să o încerci sau fără să citești foarte multe informații despre aceasta, atunci alege să o cumperi de la un furnizor care îți oferă cel puțin 90 de zile pentru a o încerca. Nu uita că salteaua potrivită va face diferența între un somn odihnitor, respectiv o viață sănătoasă și o productivitate crescută, și probleme de sănătate pe care nu ți le dorești.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Lora, în concert de 8 Martie la Paşcani

Teona Gherasim

Pe ce poți să pariezi când nu sunt meciuri

Redacția

Portret de tenismenă. Laurențiu Șnaider i-a dăruit un tablou, creație proprie, Simonei Halep

Ema Roman
Încarcă...