NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Știrea zilei

8 ani de tradiție ștefaniană la Parohia Uda

Miercuri, 2 iulie 2014, la parohia „Nașterea Maicii Domnului” – Uda, din comuna Tătăruși, protopopiatul Pașcani, a fost săvârșită Sfânta Liturghie, cu prilejul sărbătoririi Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt. La finalul Sfintei Liturghii, grupul de copii și tineri „Stephanus Magnus” al parohiei a susținut un program omagial în cinstea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare.

 

Răzvan Pintilie, coordonatorul activităților cultural – educative din cadrul parohiei, ne-a relatat: „Împreună, și cu binecuvântarea părintelui paroh, Vasile Pintilie, am hotărât să continuăm tradiția ștefaniană de la parohia Uda, anul acesta împlinindu-se 8 ani de liturghisire și comemorare culturală.

 La programul omagial a participat și Domnul Costel Iosub, Primarul Comunei Tătăruși, care a felicitat copiii, amintind că 2 iulie reprezintă și împlinirea a 616 ani de la prima atestare documentară a localității Tătăruși și că în anul acesta se împlinesc 150 ani de la prima atestare a localității Tătăruși ca centru administrativ (comună). De asemenea, la Biserica Uda, a participat Domnul Gheorghe Dima, Viceprimarul comunei, Domnul Dumitru Gafița, Profesor de Istorie și Președintele Comisiei de Cultură al Primăriei, Domnul Daniel Damian, Consilier local, Doamna Sinzieana Costan, Asistent medical al Serviciului de Ambulanță – Pașcani, Doamna Firuța Costan, Asistent medical al Cabinetului de Medicină de Familie – Tătăruși (Dr. Emil Huțanu), Doamna Laura Pintilie, Profesr de Limba și literatura romînă, alături de credincioși din întreaga comună Tătăruși”.

Copiii și tinerii grupului „Stephanus Magnus” al parohiei „Nașterea Maicii Domnului” – Uda, au susținut un program artistic de cântece comemorative ștefaniene și au pus în scenă micile povestiri din viața lui Ștefan cel Mare și Sfânt: Ștefan cel Mare și Vrâncioaia, Mama lui Ștefan cel Mare și Daniil Sihastru’.

La final, toți copiii și tinerii coriști au primit din partea părintelui paroh un Certificat de Apreciere și un mic cadou, iar de la Domnul Primar, dulciuri și sucuri.

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Începe Săptămâna Mare – superstiţii din popor ca să ne meargă bine

Redacția

Unirea Principatelor sărbătorită la Parohia Uda

Redacția

ÎNĂLŢAREA DOMNULUI – Traditii, obiceiuri, superstiții de ÎNĂLŢAREA DOMNULUI

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site