NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Maia Sandu a semnat decretul de desemnare a Nataliei Gavriliță în funcția de premier / Cine este noua șefă a Guvernului de la Chișinău

Președintele Maia Sandu a semnat, vineri dimineață, după o rundă de consultări cu toate fracțiunile parlamentare, decretul de desemnare a Nataliei Gavrilița în funcția de premier al Republicii Moldova.

Maia Sandu a precizat că are toată încrederea că Prim-ministrul desemnat va veni cu o echipă integră și profesionistă, și că maximum în două săptămâni Republica Moldova va avea un nou Guvern, care să însemne și un nou început pentru țară.

„Oamenii așteaptă schimbări în bine și pentru aceasta este nevoie de acțiuni ferme și de decizii competente, care să pună în prim-plan interesul cetățeanului”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Potrivit Constituției, Natalia Gavrilița are la dispoziție 15 zile pentru a-și alcătui cabinetul de miniștri echipa și pentru a elabora programul de guvernare, pe care să-l prezinte Parlamentului.

  

Cine este Natalia Gavriliță

Într-un scurt profil realizat de portalul Anticorupție.md, am scris că Natalia Gavriliță a fost, în 2019, ministru al Finanțelor în guvernul condus de Maia Sandu. În perioada 2015–2019, ea a fost directoare generală a Fondului Global pentru Inovare. Gavriliță a activat ca secretar de stat al Ministerului Educației, în perioada 2013-2015.

A mai deținut funcția de șefă a Departamentului politici și dezvoltare macroeconomică în cadrul Ministerului Economiei și Comerțului și șefă a Departamentului politici și coordonarea asistenței externe din cadrul Cancelariei de Stat.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Biserica nu poate folosi numele parintelui Arsenie Boca

Redacția

O casă a ars ca o torţă, după ce a fost lovită de trăsnet

Redacția

TAROM suspendă zborurile din România către șapte țări

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site