RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Mai mult de un sfert dintre copiii români încearcă produse din tutun de la vârste foarte mici, înainte să împlinească 10 ani

Organizaţia Salvaţi Copiii trage un semnal de alarmă: 28% dintre copiii români încearcă produse de tutun înainte să împlinească 10 ani, iar adolescenţii care folosesc ţigări electronice au un risc crescut de a ajunge să fumeze ţigări clasice. 

 

  

În România, 14,6% dintre copiii şcolarizaţi cu vârsta între 13 şi 15 ani au afirmat că au fumat în ultimele 30 de zile, ceea ce înseamnă că aproximativ 90.000 de copii (90.699) din această categorie de vârstă au şanse mari de a deveni în curând fumători zilnici, iar 8,2% dintre copiii şcolarizaţi au folosit în acest interval ţigarete electronice, notează Salvaţi Copiii. În acest context, organizația anunta că susţine modificarea legislaţiei din domeniul reglementării produselor din tutun. George Roman, directorul de programe al organizației, a explicat la RFI că este nevoie de măsuri legislative și de educație, atât la școală, cât și în familie.

Articol integral pe www.rfi.ro

Related posts

A început sezonul intoxicațiilor cu ciuperci! Ce sfaturi dau medicii

Oana Cordoneanu

Medic: Mulți pacienți COVID vin de acasă în stare gravă, când plămânul e două treimi distrus

Redacția

Raportarea victimelor coronavirusului a devenit o problemă reală pentru autorități

Redacția
Încarcă...