NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Localitățile din zona Pașcani și Hîrlău care vor primi bani pentru reabilitarea căminelor culturale în 2014

Vești bune pentru autoritățile publice din județul Iași. Mai multe cămine culturale sunt pe lista Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (Compania Națională pentru Investiții) pentru a primi finanțarea lucrărilor de reabilitare. Vorbim de localități din zona municipiului Pașcani și orașului Hîrlău. Mai exact pe listă se regăsește suburbia Lunca, căminul din Hîrlău, cel din satul Soci din comuna Miroslovești, Iorcani și Tătăruși, și construcția unui cămin cultural în Trifești.

Anunțul a fost făcut de senatorul Florin Constantinescu, vicepreședinte al Senatului României, în emisiunea “În Obiectiv”, difuzată de postul de televiziune Actualitatea Tv, în data de 13 decembrie.”Am obținut lista de la domul ministru. Sunt obiective care vor intra la finanțare de anul viitor”, a spus senatorul Constantinescu.

Parlamentarul pășcănean a susținut că mai sunt și alte localități care au șanse să beneficieze de fonduri. El a susținut că proiectele celor din Vânători, Moțca – Boureni, Cristești, Sirețel și Plugari au trecut de faza de calificare și urmează să primească finanțare în partea a doua a anului viitor.      

  

 

În şedinţa Senatului de luni, 16 decembrie 2013, senatorul PSD Florin Constantinescu a adresat o interpelare Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (Companiei Naţionale de Investiţii), având ca obiect ,,Programul prioritar naţional pentru aşezăminte culturale”.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a organizat în perioada  23 septembrie 2013 – 22 octombrie 2013, o sesiune de depunere  a cererilor de  finanţare prin ,,Programul prioritar naţional pentru construirea de sedii pentru aşezăminte culturale în localităţile unde nu există asemenea instituţii, precum şi pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea şi finalizarea lucrărilor de construcţie a aşezămintelor culturale de drept public din mediul rural şi mic urban”, instituit prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 118/2006 privind înfiinţarea, organizarea şi desfăşurarea activităţii aşezămintelor culturale, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 143/2007, cu modificările şi completările ulterioare,  a obiectivelor:

– Reabilitarea, modernizarea infrastructurii culturale şi dotarea aşezămintelor culturale din mediul mic urban;

– Reabilitarea, modernizarea infrastructurii culturale şi dotarea aşezămintelor culturale din mediul rural.

                ,,Programul prioritar naţional pentru aşezăminte culturale” reprezintă o iniţiativă a Guvernului României, dedicată creşterii calităţii vieţii culturale în mediul rural şi mediul urban prin extinderea şi susţinerea infrastructurii culturale şi prin diversificarea ofertei culturale.

                În încheierea interpelării, senatorul Constantinescu a solicitat Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (Companiei Naţionale de Investiţii), să-i fie transmisă o listă a localităţilor urbane şi rurale din judeţul Iaşi, care vor beneficia de construirea de sedii pentru aşezăminte culturale în localităţile unde nu există asemenea instituţii, precum şi pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea şi finalizarea lucrărilor de construcţie a aşezămintelor culturale.

Advertisements

Related posts

Hotărâre ilegală ce privește patrimoniul, descoperită la Pașcani de către prefectul județului Iași! (DOC)

Răzvan Grecu

Expertiza financiară independentă de la Eco Salubritate dă verdictul: „incertitudine semnificativă legată de continuitatea activității”!

Răzvan Grecu

Prefectul sare la gâtul primarilor din judeţ

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site