RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

LIVE Ziua 186 de război: Noi bombardamente au vizat în ultimele 24 de ore perimetrul centralei de la Zaporojie. Rusia și Ucraina se acuză reciproc de acestea

Moscova și Kievul se acuză reciproc privind bombardamentele din jurul centralei nucleare Zaporojie, ocupată de Rusia în Ucraina, care a fost în centrul preocupărilor internaționale privind posibilitatea ca luptele din zonă să declanșeze un dezastru, scrie Reuters.

Zaporojie, cea mai mare centrală nucleară din Europa, este controlată de forțele rusești de la începutul lunii martie, la scurt timp după invazia Ucrainei de către Rusia. Personalul ucrainean continuă să o opereze, iar în ultimele săptămâni cele două părți au făcut schimb de acuzații pentru bombardamentele din apropierea centralei.

Noi bombardamente au vizat în ultimele 24 de ore perimetrul centralei nucleare din Zaporojie (sud-estul Ucrainei), au anunţat Rusia şi Ucraina, acuzându-se reciproc de acestea, în timp ce operatorul ucrainean Energoatom a anunţat că centrala funcţionează de sâmbătă la amiază cu risc de scurgeri şi incendiu, relatează AFP.

Ora 18.20 Şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba a notat, duminică, pe Twitter, că armata rusă a transformat centrala nucleară Zaporojie într-o bază militară, punând astfel tot continentul în pericol, relatează Ukrinform. „Zeci de ani, siguranţa nucleară a rămas prioritatea Ucrainei, în special având în vedere trecutul nostru tragic. Invadatorii ruşi au transformat centrala nucleară Zaporojie într-o bază militară şi pun în pericol întreg continentul.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ciolacu: La 1 ianuarie toate pensiile se măresc. Inechităţile se vor repara prin noua lege a pensiilor

Redacția

E-Distribuție Muntenia a fost redenumită Rețele Electrice Muntenia (P)

Redacția

Zile libere pentru părinţi și în timpul vacanţelor școlare. Anunţul făcut, astăzi, de ministerul Muncii

Redacția
Încarcă...