RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Noi tensiuni între Grecia și Turcia. Ankara acuză că avioanele sale F-16 ar fi fost vizate de rachete grecești / Atena susține că turcii au încălcat spațiul său aerian

Noi tensiuni între Grecia și Turcia. Ankara acuză Grecia de ”acțiuni ostile” după ce rachete sol-aer greceşti ar fi vizat avioanele sale de luptă F-16 care efectuau o misiune de recunoaştere în spaţiul aerian internaţional. Grecia nu se lasă nici ea mai prejos și acuză că mai multe avioane turcești au încălcat spațiul aerian controlat de ea.

Turcia afirmă că vecinul său şi aliatul NATO, Grecia, a vizat avioanele sale deasupra Mării Mediterane de est şi a Mării Egee, relatează AP.

Radarul unui sistem grecesc de rachete S-300 cu baza în insula Creta a fost fixat pe avioanele turceşti pe 23 august, a relatat Anadolu, citând surse din Ministerul Apărării.

„Regele Panettone” a murit lovit de fulger. Alberto Balocco făcea o tură cu bicicleta în Alpi

  

28 Aug, 19:34 | Știri externe

Expert militar ucrainean: Vladimir Putin ar putea fi pregătit să desfășoare arme nucleare tactice în Crimeea

28 Aug, 18:43 | Știri externe

Sfârșitul domniei și chiar al vieții lui Putin este aproape, crede istoricul Armand Goșu: ”Într-un un an, un an şi jumătate maxim”

28 Aug, 16:30 | Știri externe

Avioanele F-16 se aflau la o altitudine de 10.000 de metri la vest de insula grecească Rodos când radarul de urmărire a sistemului S-300 de fabricaţie rusească a fost blocat. Avioanele turceşti şi-au încheiat misiunea şi s-au întors la bazele lor „în ciuda mediului ostil”.

Turcia: Este un act de ostilitate din partea Greciei

Conform sursei citate,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

O rezolvare mafiotă Putin-Prigojin, nimic personal, doar afaceri! Analistul Dmitri Alperovitch: Asasinarea Bucătarului, o reglare de conturi bancare

Redacția

Unde ar putea fugi Vladimir Putin dacă Rusia pierde războiul din Ucraina. Dezvăluirile unui fost colaborator al liderului de la Kremlin

Redacția

Oamenii de știință avertizează China asupra unui focar COVID de proporții dacă va adopta strategia SUA

Redacția
Încarcă...