NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Noi tensiuni între Grecia și Turcia. Ankara acuză că avioanele sale F-16 ar fi fost vizate de rachete grecești / Atena susține că turcii au încălcat spațiul său aerian

Noi tensiuni între Grecia și Turcia. Ankara acuză Grecia de ”acțiuni ostile” după ce rachete sol-aer greceşti ar fi vizat avioanele sale de luptă F-16 care efectuau o misiune de recunoaştere în spaţiul aerian internaţional. Grecia nu se lasă nici ea mai prejos și acuză că mai multe avioane turcești au încălcat spațiul aerian controlat de ea.

Turcia afirmă că vecinul său şi aliatul NATO, Grecia, a vizat avioanele sale deasupra Mării Mediterane de est şi a Mării Egee, relatează AP.

Radarul unui sistem grecesc de rachete S-300 cu baza în insula Creta a fost fixat pe avioanele turceşti pe 23 august, a relatat Anadolu, citând surse din Ministerul Apărării.

„Regele Panettone” a murit lovit de fulger. Alberto Balocco făcea o tură cu bicicleta în Alpi

  

28 Aug, 19:34 | Știri externe

Advertisements

Expert militar ucrainean: Vladimir Putin ar putea fi pregătit să desfășoare arme nucleare tactice în Crimeea

28 Aug, 18:43 | Știri externe

Sfârșitul domniei și chiar al vieții lui Putin este aproape, crede istoricul Armand Goșu: ”Într-un un an, un an şi jumătate maxim”

28 Aug, 16:30 | Știri externe

Avioanele F-16 se aflau la o altitudine de 10.000 de metri la vest de insula grecească Rodos când radarul de urmărire a sistemului S-300 de fabricaţie rusească a fost blocat. Avioanele turceşti şi-au încheiat misiunea şi s-au întors la bazele lor „în ciuda mediului ostil”.

Turcia: Este un act de ostilitate din partea Greciei

Advertisements

Conform sursei citate,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Un român dat dispărut în urmă cu două luni în Thailanda, a fost găsit înecat

Redacția

VIDEO | MESAJUL lui Zelenski de Ziua Femeii: „Mulțumesc tuturor femeilor care muncesc, studiază și luptă pentru Ucraina”

Redacția

Celebrul iaht de 600 milioane de dolari al oligarhului rus Alişer Usmanov, confiscat de Germania. Trofeele miliardarilor ruși, „vânate” de un grup operativ transatlantic

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site