NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

LIVE-UPDATE | Război în Ucraina, ziua 191: Creion, cretă și truse de prim ajutor – copiii ucraineni se întorc la școală în plin război. Unele clase sunt amenajate în adăposturi anti-bombe

Ziua 191 de lupte pe teritoriul Ucrainei. O echipă de experți ai agenției nucleare a Națiunilor Unite intenționează să rămână la centrala Zaporojie, deținută de Rusia. „Nu plecăm nicăieri. AIEA este acum acolo, este la centrală și nu se mișcă – va rămâne acolo”, a declarat șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi. Între timp, copiii s-au întors la școlile ucrainene distruse de forțele ruse. Se vor redeschide numai școlile care pot fi utilizate, care se află în zone care nu se confruntă cu o amenințare permanentă de bombardare și care au suficienți elevi care optează pentru predare în persoană.

Cele mai importante evenimente ale zilei

UPDATE ora 11:00 – Inspectorii ONU spun că integritatea centrala Zaporojia a fost afectată

Șeful organismului de supraveghere nucelară al ONU a declarat că integritatea fizică a centralei nucleare Zaporizhzhia din Ucraina, ocupată de Rusia, a fost afectată în repetate rânduri și că este îngrijorat de situația de acolo, scrie Reuters.

Advertisements
  

Șeful AIEA, Rafael Grossi, a vorbit după ce a petrecut joi câteva ore în centrală, înfruntând focuri de armă despre care a spus că s-au apropiat „în mod incomod”.

Advertisements

VIDEO | Tentativă de asasinat în Argentina. Un bărbat a încercat să o împuște pe vicepreşedinta Cristina Fernandez de Kirchner. „Este încă în viață pentru că arma nu s-a descărcat”

02 Sep,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Reguli noi de angajare pentru românii care vor să lucreze în Spania. Ce facilități anunță guvernul spaniol

Redacția

Restricţii noi în Europa. Norvegia îşi închide graniţele pentru persoanele care nu locuiesc în ţară

Redacția

Protest la Chișinău după ce Igor Dodon vrea să o lase pe Maia Sandu fără serviciul secret

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site