RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Lista celor 742 de școli care pot renunța la catalogul clasic

742 de școli folosesc catalog electronic în anul școlar 2022-2023, în locul celui clasic, pe hârtie, anunță Ministerul Educației într-un comunicat de presă. Numărul acestora este aproape triplu față de cel din anul școlar 2021-2022, când 248 de unități de învățământ fuseseră alese în acest program pilot.

“Generalizarea treptată a sistemelor de management digital al unităților de învățământ va permite și un acces transparent la date și implicit luarea unor decizii bazate pe date reale si actuale”, motivează instituția.

Școlile au putut să intre în programul-pilot de implementare a unui catalog electronic după ce au adresat cereri către Ministerul Educației prin Inspectoratele Școlare Județene / al Municipiului București, așa cum a reglementat ordinul de ministru 5157 din 2021.

Catalogul electronic trebuie tipărit și arhivat la final de an școlar, totuși

Unitățile pilot pot folosi doar catalogul electronic, fără cel clasic, dar acesta trebuie tipărit și arhivat, obligatoriu, la finalul anului, după cum prevede noul regulament de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP) 2022 care a fost publicat în Monitorul Oficial pe 6 iulie 2022 și care a intrat în vigoare astăzi, 1 septembrie 2022.

Rezultatele evaluării se consemnează în catalog, cu cerneală albastră, sub forma: “Calificativul/data”, respectiv “Nota/data” sau în catalogul electronic, în cazul unităților-pilot în care se utilizează acesta, cu obligativitatea tipăririi, înregistrării și arhivării acestuia la sfârșitul anului școlar prin compartimentul secretariat, scrie în ROFUIP la articolul 106.

  

Amintim că în structura anului școlar 2022-2023 sunt prevăzute cinci perioade de învățare presărate cu cinci vacanțe, potrivit ordinului de ministru 3.505/31.03.2022 care reglementează această schimbare. Acest lucru înseamnă că documentele școlare, cum ar fi carnetele de elev, dar și cataloagele școlare, își schimbă formatul. EduPedu.ro a scris aici despre noile modele de cataloage și carnete de elev pentru anul școlar structurat pe module, publicate de Ministerul Educației pe 16 iulie 2022.

continuare pe edupedu.ro

Related posts

S-a dat startul înscrierilor la Școala Germană de Vară, pentru elevii de ciclu primar, din Pașcani

Redacția

Grădinițele cu Program Prelungit nr. 3 și nr. 4 se redeschid

Iulia Huțanu

Profesori de la Școala Gimnazială Gâștești implicați în proiectul Erasmus + ”Do you speak culture?” – mobilitatea din Marea Britanie

Redacția
Încarcă...