NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Linia Partidului Mișcarea Populară Iași nu mai coincide cu respectarea intereselor comunității locale

Acestă situație este exemplificată foarte clar la nivelul proiectelor desfășurate în favoarea comunității locale prin intermediul Consiliului Județean Iași. 

 

  

Obiectul unui asemenea proiect a fost și locația în care astăzi, Consiliul Județean Iași s-a reunit și anume: Mănăstirea Hadâmbu.

 Vă reamintesc faptul că, în data de 28 iulie 2016, noi, majoritatea consilierilor județeni ieșeni, în cadrul unei ședințe ordinare de plen, prin convocator nr 22212/22.07.2016 am votat „PENTRU”realizarea unei INVESTIȚII majore în TURISMUL ECUMENIC al județului nostru.

Speța exactă s-a referit la modernizarea a două drumuri județene de importanță strategică la nivel județean.

Prin urmare, „PENTRU”realizareaobiectivului de investiții“Modernizare drum județean DJ 247 A: Budești – Hadâmbu km.37+613-39+613” au votat 19 consilierijudețeni.

Vă rog sărețineți: 19 consilierijudețeni. La limită! Pentrucă 18 voturi nu erausuficientepentruaprobareaacestuiobiectiv de investiții.

Au votatînfavoarearealizăriiacesteiinvestiții 15 consilieri PSD, 3 consilieri ALDE și un consilier UNPR.

DIFERENȚA A FOST FĂCUTĂ PRIN VOTUL FAVORABIL DAT DE CONSILIERUL JUDEȚEAN, DIN PARTEA UNPR, MIRCEA MANOLACHE.

Văreamintescfaptulcă plenul Consiliului Județean Iași este format din 37 de consilieri: 17 PSD, 12 PNL, 3 ALDE, 3PMP, 2 UNPR.

Nu cunosc motivele pentru care consilierii județeni din partea PNL Iași au respins acest proiect.

Știu foarte bine însă motivele pentru care consilierii PMP Iași au fost nevoiți să respingă această investiție în TURISMUL ECUMENIC AL IAȘULUI.

Cunosc aceste presiuni pentru că ele au fost exercitate și asupra mea. Voi reveni în scurt timp cu detalii asupra presiunilor incredibile la care am fost supus.

Însă, spre deosibire de ei, eu am ales să îmi ascult conștiința, nu ordinele unui președinte de partid, care ar fi dorit să îl șantajăm prin votul nostru pe Președintele CJ Iași, Maricel POPA.

Am ales să sprijin acest proiect pentru că era în favoarea cetățenilor care ne-au acordat votul și încrederea lor pentru a-i reprezenta.

Am ales să sprijin proiectele favorabile Iașului pentru că așa am jurat pe Biblie.

Pentru că eram într-o alianță electorală vremelnică, realizată între UNPR și PMP, Președintele PMP Iași, Petru Movilă și secretarul acestui partid Alin Aivănoaei, și-au permis să exercite din acel moment presiuni din ce în ce mai mari asupra mea. Un șantaj ordinar pe care urmează să îl expun opiniei publice.

Petru Movilă și Alin Aivănoaei au considerat că eu, Mircea Manolache nu am urmat linia partidului PMP Iași.

Este perfect adevărat! Nu am urmat această linie pentru că ea, linia și însăși politica PMP Iași nu mai urmează linia intereselor comunității locale.

Eu rămân fidel jurământului depus la investirea cu calitatea de consilier județean. Aleg să rămân fidel intereselor cetățenilor care mi-au acordat votul și încrederea lor. La fel ca moajoritatea colegilor mei din Consiliul Județean Iași, oameni deosebit de serioși și onești.

Indiferent de consecințe.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Consilier Județean Mircea MANOLACHE                                              

Advertisements

Related posts

Invitație la dialog pentru susținerea proiectelor Iașului în proiectul de buget al României pe 2019

Marius Parteni

Întâlnire între liderii PSD și AUR. Ce a discutat Vasile Dîncu cu George Simion și ce șanse are o majoritate PSD-AUR

Redacția

Viziunea femeilor liberale pentru îmbunătățirea nivelului de trai din mediul rural

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site