NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Liber la interconectare. Puterea nu vede probleme, opoziția condamnă, secretarul va studia contractul de delegare

ApaVital are liber să pună în aplicare decizia de interconectare a rețelei de apă a municipiului Pașcani cu unul din firele care alimentează Iașiul. Intervenția îi este conferită de susținerea oferită de primarul municipiului și echipa de consilieri PSD. Solicitările opoziție legate de oprirea lucrărilor au fost ignorate.

 

Șefii operatorului județean nu au prezentat nici un document oficial ori un studiu de oportunitate care să ateste necesitatea realizării acestei interconectări, iar acest lucru a determinat grupul consilierilor PNL și PMP să ceară lămuriri. Cum nu au primit nici un răspuns la adresa înaintată zilele trecute, aceștia au profitat astăzi de ședința extraordinară cerând documente jusitificative.

Consilierii PSD au susținut că nu sunt motive de îngrijorare legate de decizia celor de la ApaVital, motivând că interconectarea ar fi în folosul pășcănenilor și că nu ne fură nimeni apa. 

Consilierii din opoziție au susținut în continuare ideea că o asemenea lucrare trebuie să se facă doar prin votul legislativului local, mai ales că municipalitatea este proprietarul acestor bunuri. 

Reprezentanții societetății civile prezenți la ședință au intervenit și ei pe marginea subiectului. Romeo Vântur le-a sugerat aleșilor locali să își impună autoritatea în relația cu conducerea operatorului.

Consilierul PMP Sorin Olariu a intervenit și el în discuții, și i-a solicitat secretarului Irina Jitaru, să prezinte un punct de vedere pe marginea deciziei celor de la ApaVital. Aceasta din urmă a promis că va face acest lucru săptămâna viitoare, întrucât nu a studiat atent proiectul privind contractul de delegare a serviciului.

Menționăm că primarul nu a participat la discuții, el părăsind sala de ședințe după un conflict verbal cu consilierul Marius Pintilie.  

Advertisements
Loading...

Related posts

Veniturile din chirii vor trebui declarate în cel mult 30 de zile

Redacția

Laura Codruța Kovesi a fost validată de Consiliul UE pentru funcția de procuror- șef european

Redacția

CA-urile societăților din subordinea Consiliului Local vor fi completate săptămâna viitoare

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site