RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Laura Pașcu și Asociația de Proprietari Bloc K1 au dat în judecată Consiliul Local Pașcani

Dreptul de proprietate al terenului de sub blocurile din Pașcani este disputat în instanță de Asociația de Proprietari Bloc K1 și Consiliul Local al Municipiului Pașcani. Deși a obținut încă de anul trecut, în instanță, recunoașterea dreptului de proprietate pentru terenul cotă indiviză de sub blocul în care locuiește, Laura Pașcu s-a alăturat acestui demers în care se solicită abrogarea  Hotărârii de Consiliu Local nr. 130 din 2011.

Prin acest document, Primăria și-a însușit în proprietatea privată a sa, terenurile de sub toate blocurile din municipiul Pașcani.

Laura Pașcu a primit hotărârea judecătorească definitivă și a explicat, în luna mai a anului trecut, pe Facebook ce prevede aceasta.

Ea a reclamat, în primă fază, la Prefectul județului Iași faptul că municipalitatea a trecut în mod abuziv, dreptul de proprietate al terenului de sub blocuri, în proprietatea sa. Cum Prefectura a constatat că Pașcu avea dreptate, a dispus recunoașterea acestui drept de proprietate, însă această decizie a fost atacată în instanță de juriștii municipalității.

  

„Am primit Hotărârea definitivă a Tribunalului Iași nr. 355/2020 pronunțată în dosarul nr. 6062/866/2018. În aceasta scrie negru pe alb: <<Hotărârea nr. 130/2011 emisă de Consiliul Local al Municipiului Pașcani prin care s-au trecut bunuri din proprietatea publică a Municipiului Pașcani în proprietatea privată a Municipiuluî … NU POATE FI TEMEI AL CERERII DE RADIERE A DREPTULUI DE PROPRIETATE A STATULUI ROMÂN. În mod corect prima instanță a reținut că petenta (UAT Pașcani prin Primar) NU A FACUT DOVADA Hotărârii de Guvern prin care terenul aferent blocului… din proprietatea Statului Român în proprietatea UAT Municipiul Pașcani, pentru ca apoi să poată opera trecerea din proprietatea publică a UAT în proprietatea privată a acesteia, potrivit dispozițiilor art. 9 și 10 din Legea 213/1998>>”, scria în 2020 Laura Pașcu, pe Facebook.

Aceasta atrăgea atunci atenția că acum municipalitatea trebuie să rezolve mai multe probleme, cum ar fi: rezolvarea situației terenurilor aferente celorlalte blocuri din Pașcani sau cheltuielile de modificare ale cărților funciare.  

„În calitate de cetățean al municipiului Pașcani îmi pun următoarele întrebări:

1. Cum va fi rezolvată situația pentru terenurile aferente celorlalte blocuri din municipiul Pașcani?

2. Cine va suporta cheltuielile pentru modificarea cărților funciare în care „registratorul de carte funciară a dispus în mod eronat întabularea…în favoarea UAT Pașcani și înscrierea radierii dreptului de proprietate al Statului Român în lipsa actelor care probează dobândirea dreptului de proprietate privată a UAT Pașcani.” se întreaba Laura Pașcu.

Dacă instanța va decide anularea HCL 130 de atunci toate HCL- urile prin care au fost concesionate terenurile aferente blocurilor de locuințe unor societăți comerciale vor fi și ele nule de drept. Acest aspect este important din prisma faptului că redevențele pentru terenul concesionat ar trebui să fie plătite către cei care au în proprietate terenul de sub bloc, nu Primăriei.

Related posts

După trei ani de mandat și mai multe articole de presă primarul Dumitru Pantazi s-a decis să aducă autoturismul Dacia Logan înapoi la Primărie

Răzvan Grecu

Iasul, pe locul I la alocarea de fonduri europene

Redacția

Normalitate și Prosperitate pentru pășcăneni: în două săptămâni întreg municipiul poate rămâne fără apă, iar de mâine fără căldură!

Răzvan Grecu
Încarcă...