RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
EducațieLocal

Labirintul senzorial, o punte între copiii cu autism și elevi din Pașcani

Experiment inedit pentru elevii de la două unități de învățământ din Pașcani.  Asociația ”Zbor de Fluturi” Iași a creat un labirint senzorial, prin care tinerii au descoperit o frântură din viaţa celor cu diagnosticul de autism. Prin acest experiment, cei din asociație, își doresc ca un copil cu autism să fie privit ca unul care este doar diferit, dar care face și el parte din povestea clasei, că el poate contribui la fel de mult ca ceilalți colegi.

Labirintul a fost organizat astăzi la Colegiul tehnic CF ”Unirea” și Liceul ”Miron Costin”, iar mâine, membrii asociației vor fi prezenți la Colegiul ”Mihail Sadoveanu” și Școala ”Iordache Cantacuzino” . Evenimentul face parte din Campania națională de conștientizare a autismului, desfășurată în perioada 1-4 aprilie la Pașcani, de către Școala Gimnazială Specială.

”Labirintul senzorial în lumea autismului este o modalitate prin care simulăm senzațiile unui copil cu autism. Practic, este felul în care putem să trecem printr-o experiență similară cu ce ar simți un copil cu autism. Folosim un echipament pe care l-am gândit împreună cu echipa noastră de terapeuți, prin care simulăm o situație de supraîncărcare senzoarială. Practic mergem cu el prin școli și vorbim copiilor despre ce înseamnă să fii diferit, despre ce înseamnă să ai un creier diferit, și mai ales despre ce este empatia și despre cum am putea să ne punem în papucii unui copil care trăiește asta zi de zi”, ne-a declarat Andra Fedor, vicepreședinte Asociația ”Zbor de Fluturi”, Iași .

Asociația este parteneră în proiectul Campania Națională de Conștientizare a Autismului. Albastru pentru solidaritate.

  

Asociația a fost fondată acum șapte ani în județul Iași de către un grup de psihoterapeuți, specialiști în psihopedagogie si sociologie, cu scopul de a acoperi un domeniu în care resursele statului sunt încă deficitare: evaluarea inițială a abilităților copiilor cu TSA, programe de terapie individualizate pentru fiecare copil, supervizarea specializată a programului selectat, integrarea în învățământ a copilului aflat în terapie, evaluarea activității de la grădiniță sau școală ș.a.m.d.

Related posts

S-a dat startul înscrierilor la Școala Germană de Vară, pentru elevii de ciclu primar, din Pașcani

Redacția

Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă, Pașcani, ediția 2023 (LIVE)

Redacția

Cîmpeanu: Vom avea, la începutul lunii septembrie, un ordin care va reglementa începerea şcolii

Redacția
Încarcă...