NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

La puşcărie cu cei care abandonează câini!

Pedeapsă cu puşcărie pentru cei care îşi pun câinii să lupte, amenzi penale şi puşcărie pentru cei care abandonează câini pe stradă. Sunt măsuri ce se vor lua pentru a scăpa de câinii de pe stradă.

Veterinarii mai au de lucru câteva zile, până finalizează normele de aplicare a „Legii maidanezi”, care se află acum în dezbatere publică. Ieri, reprezentanţii ANSVSA s-au întâlnit cu 30 de organizaţii pro şi contra câinilor fără stăpân şi au ascultat propunerile lor.

Toţi cei consultaţi au ajuns la concluzia că maidanezii trebuie să dispară de pe stradă şi că abandonarea animalelor pe domeniul public trebuie sancţionată sever. Urmează ca toţi câinii din ţară să fie înregistraţi şi microcipaţi.

  

„Legea Ionuţ”, cum a fost denumită în amintirea copilului de 4 ani sfârşiat de câini, va fi mai mult o lege pentru adopţie a câinilor fără stăpân. În acest sens, se lucrează la o modernizare a acestei proceduri, inclusiv de la distanţă, iar angajaţii adăposturilor vor fi trimişi la cursuri.

Advertisements

Viorel Andronie, preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari a anunţat că singura metodă de eutanasiere a câinilor fără stăpân va fi injecţia letală. În curând, se va face o pagină de Internet specializată, pentru adopţii şi pentru animale dispărute de la domiciliu. 

Advertisements

sursa Evenimentul de Iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Moarte tragică pentru un poliţist angajat al Secţiei 6 Rurale Paşcani (FOTO/VIDEO)

Ema Roman

IPJ Iași: La datorie, în minivacanța de 1 Decembrie

Redacția

Bărbatul dispărut în râul Moldova a fost găsit. Rudele se pregătesc de înmormântare (FOTO-VIDEO)

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site