NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

La cât începe și cum poate fi văzută eclipsa de Soare, care va avea loc joi

Cei care vor să admire eclipsa parțială de Soare, care va fi vizibilă joi din România, trebuie să folosească filtre speciale, potrivit reprezentanților Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

Eclipsa de Soare din 10 iunie se va vedea ca parțială din jumătatea de nord a României.

Potrivit reprezentanților observatorului, eclipsa începe cel mai devreme la ora 13.17, în nord-vest, și va avea ca acoperire maximă 2,1% din discul Soarelui.

Specialiștii atrag atenția că pentru a vedea eclipsa doritorii trebuie să folosească filtre speciale și că nu este indicat ca aceștia să privească direct Soarele.

  

„Dacă doriți să o priviți va trebui să folosiți un filtru special, denumit Mylar, sau cel mai dens filtru de sudură. Prin telescop eclipsa se poate observa prin proiecție, fără a privi Soarele. Nu priviți direct Soarele pentru că puteți orbi”, au mai transmis pe pagina de Facebook a instituției reprezentanții Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

digi24

Advertisements

Related posts

Premieră locală din cauza COVID-19! Actualitatea TV a realizat, în direct, o emisiune în care moderatorul, invitații și regia tehnică au fost în locații diferite!

Redacția

Câteva mii de pășcăneni sunt așteptați să facă mișcare pentru un scop caritabil. Mișcarea înseamnă viață ediția a V-a!

Teona Gherasim

RĂCHITENI: ȘEDINȚĂ DE C.L. AFERENTĂ LUNII SEPTEMBRIE 2017 (VIDEO)

Cătălin Cocoș
Încarcă...