NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Premieră online pregătită de Ateneul din Iaşi: „Farmazonul din Hârlău“

Ateneul Naţional din Iaşi pregăteşte premiera unui spectacol online care va putea fi vizonat pe site-ul instituţiei sâmbăta aceasta, pe 6 iunie, de la ora 19.00. Spectacolul „Farmazonul din Hârlău“, în regia lui Ion Sapdaru, va fi difuzat în regim de live streaming şi va putea fi vizionat până la miezul nopţii, cei care doresc să urmească piesa urmând să plătească un bilet virtual.

Spectacolul a fost pregătit cu ocazia împlinirii a 180 de ani de la scrierea şi montarea piesei, Ion Sapdaru, alături de actorii Ateneului, pregătind o variantă originală a primei opere dramatice scrise de Vasile Alecsandri. Comedia în trei acte a avut premiera în noiembrie 1840, iar regia i-a aparţinut lui Costache Caragiale, unchiul lui Ion Luca Caragiale.

Spectacolul prezintă un tânăr aspirant din Hârlău pe nume Pestriţ, care vine la Iaşi şi nimereşte pe mâna unor boiernaşi dornici de distracţie şi de petreceri pe gratis. Deliciul piesei este reprezentat de cele două dorinţe ale lui Pestriţ: să se însoare şi să facă parte din societatea farmazonilor. Pentru a împiedica logodna lui Pestriţ, aceşti mici escroci de la Iaşi se dau drept o societate francmasonă şi se obligă să-l primească pe Pestriţ în rândurile lor. De aici, lucrurile nu iau o turnură pozitivă pentru Pestriţ, care trece printr-o serie de încercări care se vor termina cu întoarcerea sa la Hârlău.

Din distribuţie fac parte Daniel Onoae, Gelu Ciobotaru, Florin Gardan, Alexandra Paftală, Alexandra Macovei, Iuliana Budeanu, Sorin Cimbru, Codrin Dănilă, Dumitru Florescu, Alexandru Guşă, Vlad Ştefancu, Francisc Bucur şi Petre Sapojnic. Biletele pot fi achiziţionate pe site-ul Ateneului Naţional Iaşi.

ZIARUL DE IASI

loading...
Advertisements

Related posts

Și România și Republica Moldova sunt în doliu după tragedia cu elicopterul SMURD

Redacția

Proinvest Group lansează anul acesta doua game noi de produse

Redacția

Concert de Crăciun Trupa Dream Dance Pașcani (VIDEO)

Ema Roman
Încarcă...