NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

CERT-RO avertizează împotriva unei noi înșelătorii pe Instagram: Atenție la mesajele sau comentariile primite

Specialiştii Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) avertizează în legătură cu mesajele sau comentariile primite pe Instagram și spun că acestea pot ascunde o tentativă de phishing. 

Într-o postare pe pagina de Facebook a CERT-RO, specialiștii în securitate cibernetică îndeamnă utilizatorii să nu transmită date personale, financiare sau de autentificare. 

„Atenţie la mesajele sau comentariile primite pe Instagram. În unele cazuri, acestea vin din partea unor conturi controlate de atacatori şi au scopul de a vă determina să le transmiteţi (involuntar) date personale, date financiare sau de autentificare. În acest caz, atacatorii pretind a fi Centrul de Suport Instagram şi ameninţă cu închiderea contului, dacă datele nu vor fi validate în 24 de ore accesând un anumit link. Deşi pe această reţea socială link-urile sunt inaccesibile direct, utilizatorii primesc şi indicaţii despre cum pot totuşi accesa acel URL. Este evident o tentativă de #phishing”, explică experţii CERT-RO.

digi24

  
Advertisements

Related posts

Un sucevean a strâns 102 saci de gunoi din pădure, la 102 ani de la Marea Unire (Video)

Redacția

PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTOAREA SFINTEI CUVIOASE PARASCHEVA

Redacția

Persoanele cu amputații nu vor mai fi chemate periodic la comisiile de evaluare

Redacția
Încarcă...