NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Klaus Iohannis: Viitorul Centru European pentru Securitate Cibernetică, un „succes diplomatic excepţional al României”

Noul Centru European pentru Securitate Cibernetică găzduit de România reprezintă „un succes diplomatic excepțional”, spune președintele Klaus Iohannis. Este prima agenție europeană care va fi găzduită pe teritoriul țării noastre.

„Salut succesul diplomatic excepţional al României de a obţine găzduirea Centrului European de Securitate Cibernetică la Bucureşti. Este o oportunitate deosebită de a contribui la securitatea cibernetică a tuturor statelor membre UE, stimulând cercetarea şi inovarea în domeniu”, a scris pe Twitter Klaus Iohannis.

Bucureștiul a fost ales în urma unui vot, dintr-o listă de șapte orașe pe care se mai aflau Bruxelles, Munchen, Varșovia, Vilnius, Luxemburg și orașul spaniol Leon. În finală au intrat Capitala României și cea a Belgiei. Bucureștiul a câștigat cu 15 voturi la 12.

Principala activitate a centrului va fi gestionarea fondurilor pentru securitate cibernetică din bugetele de cercetare ale UE. Este vorba despre sume de ordinul miliardelor de euro.

  

digi24

Advertisements

Related posts

Ministrul Culturii: La evenimente în aer liber s-ar putea participa cu adeverință de vaccinare, test sau dovada trecerii prin boală

Redacția

De ce le place oamenilor să instaleze copertine retractabile și pergole la casele lor?

Redacția

Un tânăr a fugit din spital după ce a fost testat pentru coronavirus. Poliţiștii l-au găsit în faţa Operei Maghiare din Cluj

Redacția
Încarcă...