NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Klaus Iohannis, la ONU: Conflictele prelungite, precum cele din regiunea Mării Negre, trebuie gestionate fără întârziere

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, în discursul rostit la Adunarea Generală ONU, că România a promovat concentrarea eforturilor pe conflictele îngheţate, iar ”războiul împotriva Ucrainei ne-a arătat că, în asemenea condiţii, absenţa războiului nu înseamnă pace”, relatează news.ro.

Iohannis a subliniat necesitatea gestionării conflictelor din regiunea Mării Negre.

”România a promovat constant de-a lungul timpului menţinerea aşa-numitelor conflicte îngheţate sau prelungite printre priorităţile de pe agenda noastră şi concentrarea eforturilor pentru rezolvarea acestora”, a afirmat preşedintele în discursul său, centrat pe războiul din Ucraina, securitatea energetică, protejarea mediului şi securitatea alimentară.

El a argumentat că ”războiul împotriva Ucrainei ne-a arătat că, în asemenea condiţii, absenţa războiului nu înseamnă pace”.

Advertisements
  

”Conflictele prelungite, precum cele din regiunea Mării Negre, trebuie gestionate fără întârziere”, a subliniat Klaus Iohannis.

Preşedintele a mai declarat că misiunile ONU de menţinere a păcii au fost întotdeauna un instrument de importanţă primordială pentru protejarea păcii şi a securităţii.

Advertisements

”Contribuţia solidă a României la diverse operaţiuni în jurul globului constituie o dovadă a angajamentului nostru. Trebuie să ne asigurăm că, în conformitate cu agenda Acţiunii pentru Menţinerea Păcii, misiunile ONU de  menţinere a păcii devin mai eficiente şi contribuie la soluţii politice pentru rezolvarea conflictelor,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Biciclişti, pedalaţi doar cu buletinul la voi! Pasionaţii de drumeţii pe două roţi au obligaţii la fel ca şi şoferii

Redacția

MAE: Atenționare de călătorie pentru Germania, din pricina grevei mecanicilor de locomotivă ai concernului Deutsche Bahn

Redacția

Cine a importat cel mai mult combustibil fosil din Rusia în timpul războiului din Ucraina

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site