NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Joc şi voie bună de „Ziua Recoltei” la Mirosloveşti

În decursul zilei de ieri, începând cu orele 10:00, sute de localnici s-au adunat pe Hataşu de la Grui pentru a sărbători aşteptatul eveniment.  

 

 

Pe scena  special amenajată cu tematică, au urcat artişti şi tineri din localitate, care au dorit să readucă în atenție vechile  tradiţii şi obiceiuri. Organizatorii şi-au făcut remarcată prezenţa prin spectaculoasele costume tradiţionale, pe când gospodinele s-au întrecut în a prepara bucate pe gustul tuturor participanţilor.

Fermierii au fost cei care s-au ocupat  de expoziţia de animale, dar şi de expoziţia de utilaje agricole, care i-a atras pe săteni.

Menţionăm faptul că acest eveniment a avut loc datorită bunăstării cetăţenilor, care s-au ocupat îndeaproape de fiecare amănunt.

„Este o tradiţie veche la noi, din cele mai vechi timpuri se făcea Ziua Recoltei, dar de câţiva ani nu s-a mai făcut din lipsă de buget, iar acum s-a schimbat conducerea primăriei, am venit noi respectând tradiţia. Ne-a placut de mici, ne-am trezit cu <Ziua Recoltei> , şi am înfiinţat-o înapoi, zicem noi că am făcut doi în unu, şi <Hora Satului> pentru toţi cei plecaţi în afară care lucrează, ca să nu mai facem încă o dată <Ziua Recoltei>, am făcut acum şi <Hora satului> şi <Ziua Recoltei>.  Menţionăm faptul că nu am cheltui nici un leu de la bugetul local, totul este voluntariat, cu ajutorul fermierilor, cu ajutorul cetăţenilor. Câţiva din consiliul local, fermieri, ne-au ajutat, am avut şi câţiva sponsori din afară, avem şi o cântăreaţă de muzică de petrecere, de populară, o prietenă de familie care se trage de aici, e fiica satului şi cântă în Italia, ea a fost un sponsor principal pentru noi. La orele 13:00 o să vină şi o să cânte şi dânsa, soţul ei este de origine italian şi îi place aici, îi place natura, a văzut produsele noastre care sunt aproape 100% ecologice, zicem noi pentru că din lipsă de bani nu prea folosesc chimicale”, a declarat Florin Neofet, consilier local.

Pentru localnici, reluarea acestui eveniment a reprezentat o adevărată supriză, la care au luat parte cu mare entuziasm, şi despre care speră să se repete și la anul. 

„Sătenii au rămas surprinşi, nu s-a mai făcut de atâţia ani, şi mulţi au rămas surprinşi. Noi vrem să promovăm produsele , eu sunt un fan pentru agricultură, îmi place natura, şi aş vrea să promovăm produsele noastre, atât eu cât şi fermierii, şi Primăria , dar si Consiliul Local ne-a sprijinit pentru a promova produsele, aici se depune suflet, inimă pentru agricultură, după cum vedeţi animanele sunt tot mai puţine, iar seceta ne-a rupt anul acesta” , a mai precizat bărbatul

Ziua Recoltei s-a încheiat cu un spectaculos foc de tabără.

 

loading...
Advertisements

Related posts

Ansamblul folcloric „Băităneasca de la Ruginoasa” – locul I la un concurs național

Irina Gherasim

Groaza continuă printre localnicii comunei Mircești. Amenințări în cazul masacrului din pădure

Redacția

Cristești: 460 tablete pentru elevi și cadrele didactice

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site