RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Joc şi voie bună de “Ziua Recoltei” la Mirosloveşti

În decursul zilei de ieri, începând cu orele 10:00, sute de localnici s-au adunat pe Hataşu de la Grui pentru a sărbători aşteptatul eveniment.  

 

 

  

Pe scena  special amenajată cu tematică, au urcat artişti şi tineri din localitate, care au dorit să readucă în atenție vechile  tradiţii şi obiceiuri. Organizatorii şi-au făcut remarcată prezenţa prin spectaculoasele costume tradiţionale, pe când gospodinele s-au întrecut în a prepara bucate pe gustul tuturor participanţilor.

Fermierii au fost cei care s-au ocupat  de expoziţia de animale, dar şi de expoziţia de utilaje agricole, care i-a atras pe săteni.

Menţionăm faptul că acest eveniment a avut loc datorită bunăstării cetăţenilor, care s-au ocupat îndeaproape de fiecare amănunt.

“Este o tradiţie veche la noi, din cele mai vechi timpuri se făcea Ziua Recoltei, dar de câţiva ani nu s-a mai făcut din lipsă de buget, iar acum s-a schimbat conducerea primăriei, am venit noi respectând tradiţia. Ne-a placut de mici, ne-am trezit cu <Ziua Recoltei> , şi am înfiinţat-o înapoi, zicem noi că am făcut doi în unu, şi <Hora Satului> pentru toţi cei plecaţi în afară care lucrează, ca să nu mai facem încă o dată <Ziua Recoltei>, am făcut acum şi <Hora satului> şi <Ziua Recoltei>.  Menţionăm faptul că nu am cheltui nici un leu de la bugetul local, totul este voluntariat, cu ajutorul fermierilor, cu ajutorul cetăţenilor. Câţiva din consiliul local, fermieri, ne-au ajutat, am avut şi câţiva sponsori din afară, avem şi o cântăreaţă de muzică de petrecere, de populară, o prietenă de familie care se trage de aici, e fiica satului şi cântă în Italia, ea a fost un sponsor principal pentru noi. La orele 13:00 o să vină şi o să cânte şi dânsa, soţul ei este de origine italian şi îi place aici, îi place natura, a văzut produsele noastre care sunt aproape 100% ecologice, zicem noi pentru că din lipsă de bani nu prea folosesc chimicale”, a declarat Florin Neofet, consilier local.

Pentru localnici, reluarea acestui eveniment a reprezentat o adevărată supriză, la care au luat parte cu mare entuziasm, şi despre care speră să se repete și la anul. 

“Sătenii au rămas surprinşi, nu s-a mai făcut de atâţia ani, şi mulţi au rămas surprinşi. Noi vrem să promovăm produsele , eu sunt un fan pentru agricultură, îmi place natura, şi aş vrea să promovăm produsele noastre, atât eu cât şi fermierii, şi Primăria , dar si Consiliul Local ne-a sprijinit pentru a promova produsele, aici se depune suflet, inimă pentru agricultură, după cum vedeţi animanele sunt tot mai puţine, iar seceta ne-a rupt anul acesta” , a mai precizat bărbatul

Ziua Recoltei s-a încheiat cu un spectaculos foc de tabără.

 

Related posts

„Responsabilitate și Solidaritate!”, campanie umanitară în comuna Stolniceni Prăjescu

Redacția

Ședință de Consiliu Local Răchiteni, 27 septembrie 2023 (VIDEO)

Redacția

Pași spre asigurarea transportului verde, în comuna Moțca

Redacția
Încarcă...