RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

ISW: Doborârea avionului de recunoaștere A-50 de către Ucraina, motiv de „mare îngrijorare” în spațiul informațional rusesc

Institutul pentru Studiul Războiului (Institute for the Study of War – ISW) a monitorizat spațiul informațional rusesc pentru discuții și a remarcat „o mare îngrijorare” în legătură cu desfășurarea avioanelor, având în vedere cât de greu se dovedesc a fi apărate, relatează Sky News.

Vineri au apărut relatări privind doborârea de către Ucraina a unui alt avion de recunoaștere rusesc A-50, al doilea în doar câteva luni.

Șeful serviciului de informații militare GUR din Ucraina a declarat ulterior că operațiunea de doborâre a avionului a fost planificată în două săptămâni și a lăsat Rusia cu doar șase A-50 operaționale.

Generalul-locotenent Kyrylo Budanov a sugerat, de asemenea, în mod criptic, că un alt A-50 va „cădea” și va forța Rusia să înceteze să mai lanseze avioanele „non-stop”.

  

„[Un] milblogger rus a afirmat că pierderea unui al doilea A-50 rusesc în această iarnă este problematică, deoarece Rusia avea deja un deficit de aceste avioane înainte de invazia sa la scară largă în Ucraina”, a adăugat ISW.

Acesta a afirmat că Rusia ar putea să se îndrepte către China pentru sisteme similare sau ar fi forțată să creeze „sisteme de control aerian și de avertizare timpurie (AWACS) inferioare”.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Un oraș polonez înregistrează a doua cea mai mare poluare atmosferică din lume, pe măsură ce se instalează smogul de iarnă

Redacția

Erdogan negociază cu Hamas pentru a obţine eliberarea ostaticilor israelieni

Redacția

Rețete de post culese din cinci mănăstiri și schituri din județul Sibiu

Redacția
Încarcă...