RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Irina Jitaru a încălcat din nou legea! Prevederile Codului Administrativ ignorate!

Secretarul Irina Jitaru a încălcat prevederile Codului Administrativ în ședința de Consiliu Local ce a avut loc astăzi. Aceasta ar fi trebuit, conform Codului Administrativ, să depună în scris și să expună în fața consilierilor locali opinia sa motivată cu privire la nelegalitatea HCL 102 / 2021 privind contractarea de către Primărie a unor servicii de publicitate, care se consemnează în procesul-verbal al ședinței.

Hotărârea amintită a fost transmisă la prefectul județului Iași și publicată apoi pe site-ul Primăriei nesemnată de legalitate de către Irina Jitaru, însoțită de un raport de nelegalitate pentru verificarea legalității de către juriștii Prefecturii.

În acest document Irina Jitaru susține că hotărârea adoptată este nelegală deoarece fiind un act administrativ aceasta ar trebui să pună în aplicare o prevedere legală. Un alt motiv invocat de secretar este acela că hotărârea ar fi fost modificată substanțial în plenul Consiliului Local prin amendamente, deși tocmai acesta e rolul dezbaterilor din legislativ: modificarea și completarea inițiativelor.

În încheiera raportului de nelegalitate, Irinia Jitaru transimte că se va conforma prevederilor legale și în prima ședință de Consiliu Local va depune în scris și va expune în fața acestuia opinia sa motivată față de legalitatea hotărârii, fapt ce nu s-a întâmplat astăzi.

  

Reamintim că, luna trecută aleșii locali au aprobat componența Comisiei de evaluare a activității secretarului general. În funcție de calificativul pe care-l va primi Irina Jitaru va fi menținută în funcție sau va fi demisă.

Articolul 140 Semnarea și contrasemnarea hotărârilor consiliului local

(3) Secretarul general al unității/subdiviziunii administrativ-teritoriale nu contrasemnează hotărârea în cazul în care consideră că aceasta este ilegală. În acest caz, în următoarea ședință a consiliului local, depune în scris și expune în fața acestuia opinia sa motivată, care se consemnează în procesul-verbal al ședinței.

Related posts

Surse: Vezi ce funcționar are șanse să fie numit director în prima organigramă a noii conduceri din Primărie

Răzvan Grecu

Am aflat câți bani valorează în total tichetele de vacanță distribuite de Primărie! Plus: Sporurile plătite funcționarilor! (DOC)

Răzvan Grecu

Soluţia lui Dan Şova pentru refacerea drumurilor: Decopertarea drumurilor şi refolosirea asfaltului

Redacția
Încarcă...