RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul Dumitru Pantazi a recunoscut că hotărârea de CL ce viza desfiinţarea locului de joacă de la C5 este falsă!

Primarul municipiului, Dumitru Pantazi, a recunoscut astăzi că hotărârea de Consiliu Local 96/2013  a fost promulgată într-o altă formă decât ce aprobaseră consilierii locali. Edilul şef a explicat ziariştilor că acest lucru s-a întâmplat dintr-o greşeală a unui funcţionar public.

 

 A fost o greşeală a unui funcţionar public. A printat un alt proiect de hotărâre în care apăreau 3 articole în plus”, a spus Pantazi.

  

 Primarul nu a ştiut să explice în clar de unde a avut funcţionarul public un alt proiect de hotărâre dacă el nu a propus decât o singură formă. Pantazi a căutat prin documente timp de câteva minute, nereuşind însă să formuleze o opinie clară cu privire la cum s-a produs greşeala.

 Acesta a mai susţinut că locul de joacă de la C5 va fi reamenajat atunci când Paşcaniul va avea destul spaţiu verde pe cap de locuitor, asta deşi Legea 47/2012 privind reglementarea si administrarea spațiilor verzi din intravilanul localitatilor prevede clar la articolul 7 că: “se pot amplasa pe un spaţiu verde: alei pietonale, mobilier urban, amenajări pentru sport, joc şi odihnă, construcţii pentru expoziţii şi activităţi culturale, construcţii uşoare cu caracter provizoriu pentru activităţi de comerţ şi alimentaţie publică, grupuri sanitare, spaţii pentru intreţinere, dar numai în baza unei documentaţii de urbanism pentru întreaga suprafaţă a spaţiului verde şi cu obligaţia ca suprafaţa cumulată a acestor obiective să nu depăşească 10% din suprafaţa totală a spaţiului verde.”

 Dumitru Pantazi a mai susţinut că locul de joacă de la L1 a fost amenajat pe baza indicatorilor tehnico economici aprobaţi de legislativul local în 2009 prin HCL 176 pentru un loc de joacă ce a fost aprobat spre a fi înfiinţat în 2013! Şi avizul Consiliului tehnico economic ar fi fost emis tot în 2009!

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Primarul celei mai bogate comune din ţară: „Miroslava se va dezvolta mult“

Redacția

Guvernul ar putea stabili vineri încă două zile libere pentru bugetari, de sărbători

Redacția

Marcel Ciolacu, propuneri: Șoferilor drogați sau băuți li se va putea confisca mașina. 10 ani nu vor mai avea dreptul să conducă

Redacția
Încarcă...