NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul Dumitru Pantazi a recunoscut că hotărârea de CL ce viza desfiinţarea locului de joacă de la C5 este falsă!

Primarul municipiului, Dumitru Pantazi, a recunoscut astăzi că hotărârea de Consiliu Local 96/2013  a fost promulgată într-o altă formă decât ce aprobaseră consilierii locali. Edilul şef a explicat ziariştilor că acest lucru s-a întâmplat dintr-o greşeală a unui funcţionar public.

 

 A fost o greşeală a unui funcţionar public. A printat un alt proiect de hotărâre în care apăreau 3 articole în plus”, a spus Pantazi.

 Primarul nu a ştiut să explice în clar de unde a avut funcţionarul public un alt proiect de hotărâre dacă el nu a propus decât o singură formă. Pantazi a căutat prin documente timp de câteva minute, nereuşind însă să formuleze o opinie clară cu privire la cum s-a produs greşeala.

 Acesta a mai susţinut că locul de joacă de la C5 va fi reamenajat atunci când Paşcaniul va avea destul spaţiu verde pe cap de locuitor, asta deşi Legea 47/2012 privind reglementarea si administrarea spațiilor verzi din intravilanul localitatilor prevede clar la articolul 7 că: “se pot amplasa pe un spaţiu verde: alei pietonale, mobilier urban, amenajări pentru sport, joc şi odihnă, construcţii pentru expoziţii şi activităţi culturale, construcţii uşoare cu caracter provizoriu pentru activităţi de comerţ şi alimentaţie publică, grupuri sanitare, spaţii pentru intreţinere, dar numai în baza unei documentaţii de urbanism pentru întreaga suprafaţă a spaţiului verde şi cu obligaţia ca suprafaţa cumulată a acestor obiective să nu depăşească 10% din suprafaţa totală a spaţiului verde.”

 Dumitru Pantazi a mai susţinut că locul de joacă de la L1 a fost amenajat pe baza indicatorilor tehnico economici aprobaţi de legislativul local în 2009 prin HCL 176 pentru un loc de joacă ce a fost aprobat spre a fi înfiinţat în 2013! Şi avizul Consiliului tehnico economic ar fi fost emis tot în 2009!

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

loading...
Advertisements

Related posts

Primarul municipiului Pașcani nu mai are consilieri personali. Iată motivul!

Marius Parteni

De ce fug fermierii ieşeni de asociere?

Redacția

Încă două blocuri debranșate la Pașcani. M1 și P4, fără apă din această după-amiază

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site