RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Iohannis: Salut anunţul făcut de Cancelarul Olaf Scholz privind sprijinul Germaniei pentru aderarea României la Schengen

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de mulțumire, după afirmarea sprijinului Germaniei pentru aderarea României la spațiul Schengen. Cancelarul Olaf Scholz a explicat că statul român îndeplinește toate condițiile. 

Klaus Iohannis FOTO Presidency jpg

Președintele a mulțumit pentru sprijinul acordat de cancelarul Germaniei FOTO Precidecy / Arhivă

„Salut anunţul făcut astăzi, la Praga, de Cancelarul Olaf Scholz cu privire la sprijinul Germaniei pentru aderarea României la Spațiul Schengen – un obiectiv strategic al ţării mele, care îndeplineşte în mod clar toate cerinţele tehnice. Îi mulţumesc pentru angajamentul său personal”, a scris preşedintele Klaus Iohannis, într-o postare pe Twitter. 

  

Și președintele Camerei Deputaților, șeful PSD Marcel Ciolacu, și șeful Diplomației române au transmis mesaje de mulțumire și susținere.  

 „Credem că aderarea la spațiul Schengen va întări acțiunea de ansamblu a Uniunii pentru a contribui la o piață internă fără fragmentări”, a susținut ministrul Bogdan Aurescu. 

Mesajele transmise de liderii politici români vin în contextul în care Cancelarul german Olaf Scholz a anunțat că susține aderarea României, Bulgariei și Croației la spațiul Schengen. Liderul guvernului german a afirmat că cele trei țări întrunesc toate criteriile tehnice pentru aderare și că va „lucra pentru a le vedea ca membre cu drepturi depline”.   

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

​Magazinul Bucur Obor, preluat de un mare dezvoltator imobiliar. Suma trazacției

Redacția

Un bac fluvial militar acţionează de astăzi la Galaţi / Nava are o capacitate totală de transport a autovehiculelor de 300 tone sau de 500 de persoane pe cursă

Redacția

Putin elogiază economia Rusiei: Inflația este mai scăzută decât în multe țări occidentale/ Șomajul de 3, 3%, nu a fost niciodată atât de mic în toată istoria noastră

Redacția
Încarcă...