RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Iohannis e de acord ca România să dea în judecată Austria pe tema Schengen

Președintele României, Klaus Iohannis, a precizat că autoritățile trebuie să analizeze foarte bine varianta acționării în instanță a Austriei, însă dacă aceasta e singura variantă posibilă să fie tranșată tema Schengen, „cu siguranță” țara noastră trebuie să treacă la fapte.

Președintele României, Klaus Iohannis FOTO Presidency

Președintele României, Klaus Iohannis FOTO Presidency

Chestionat dacă este de acord cu afirmațiile lui Marcel Ciolacu privind o posibilă ducere în instanțele europene a Austriei, pentru refuzul acceptării României în spațiul Schengen, Klaus Iohannis a subliniat.

  

Această abordare trebuie foarte bine analizată și, dacă este posibilă o soluționare pe această cale, atunci, cu siguranță, vom ști care este această posibilitate”.

Șeful statului a mai vorbit și de problematica tranzitului cerealelor ucrainene, dar și controversele legate de intrarea pe piața europeană a unei părți a acestora, deși discuțiile au fost că ar trebui să ajungă în state terțe UE. 

Dați-mi voie să subliniez că abordarea, după părerea mea, trebuie să fie una orientată spre soluții. Orice altceva nu este potrivit pentru acest moment. Cunoaștem foarte bine problematica. Și noi în România avem nemulțumiri ale fermierilor, avem probleme concrete de rezolvat cu acest tranzit,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Scrisoarea unei mame către autorități, în condiţiile redeschiderii şcolilor

Redacția

Europarlamentar PSD după ce locuitorii din două localități din Brașov și Covasna se opun traseului autostrăzii Bacău – Brașov: ”E un ghimpe în coasta multora, care nu vor că două provincii istorice româneşti să fie unite printr-un proiect de infrastructură majoră”

Redacția

Ucraina îndeamnă marile companii globale să înghețe sau să își abandoneze operațiunile din Rusia

Redacția
Încarcă...