NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Iohannis, de Serbările Naționale de la Țebea: Suntem martorii resuscitării unei mentalități imperialiste

Președintele Iohannis a condamnat încă o dată războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, acuzânt mentalitatea „imperialistă” Moscovei, cu prilejul Serbărilor Naționale Țebea 2022.

Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos / George Calin

Klaus Iohannis a condamnat încă o dată agresiunea rusă în Ucraina FOTO Inquam Photos

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis duminică,  un mesaj cu prilejul Serbărilor Naționale Țebea 2022. Mesajul a fost prezentat de către Sergiu Nistor, consilier prezidențial.

Advertisements
  

Comemorăm astăzi 150 de ani de la trecerea în panteonul națiunii române a uneia dintre cele mai semnificative personalități din galeria eroilor noștri. Avram Iancu, conducătorul Revoluției din anul 1848 din Transilvania, a fost o figură emblematică a desăvârșirii conștiinței noastre de neam, un erou care și-a dedicat viața și energia interesului poporului său. Evenimentele anuale prilejuite de omagierea lui Avram Iancu, „Crăișorul Munților”, dovedesc importanța valorilor și tradițiilor care, protejate și transmise mai departe, ne dau încredere să privim spre un viitor pașnic și prosper. Trasând un arc peste timp, modelul de viață și de autentică dăruire al revoluționarului român pașoptist constituie și în prezent o sursă valoroasă de inspirație”,

Advertisements

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

WTA Cleveland: Irina Begu s-a calificat în optimi

Redacția

O delegaţie a Parlamentului European efectuează o vizită în Slovenia pentru a evalua situația statului de drept

Redacția

Alexandru Rafila, întrebat ce notă dă Sănătăţii: ”Prefer să dea alţii note, nu pot să fiu obiectiv/ Am o anumită satisfacţie că în valul al cincilea de pandemie am reuşit să reducem de patru ori numărul deceselor”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site