NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Iohannis: Consider reintrarea în starea de urgență ca o ultimă soluție, când nu avem nicio altă posibilitate de a controla epidemia

Președintele Klaus Iohannis spune că reintrarea în starea de urgență este „ultima soluție” pentru gestionarea crizei coronavirusului, deoare ce ar duce la îngrădirea unor drepturi și ar sufoca economia. El adaugă că, dacă românii vor respecta normele sanitare, epidemia poate fi controlată.

„Decizia de reintrare în starea de urgență se poate lua doar în măsura în care specialiștii îmi spun că nu există altă soluție – și eu cred că există altă soluție. Sper că românii vor respecta normele, astfel încât să putem controla răspândirea acestei boli. Sunt convins că împreună vom reuși să stăpânim această epidemie rezonabil”, a spus Iohannis.

„Dați-mi voie să consider reintrarea în starea de urgență ca o ultimă soluție, când nu avem nicio altă posibilitate să intrăm înr-o zonă de control a epidemiei”, a adăugat el.

El a făcut, pe de altă parte, un apel la români să respecte regulile de protecție.

„Am ajuns de la câteva sute de cazuri pe zi la 1200 de cazuri noi, e clar că trebuie făcut ceva. Sunt măsuri simple. Nimeni nu poartă masca de plăcere, dar e singura metodă prin care putem îngrădi răspândirea virusului. Distanțarea este foarte importantă. Până la urmă, trebuie să fim realiști: ce vrem, să dăm frâu liber bolii sau să îngrădim răspândirea pandemiei?”, a spus el.

digi24

loading...
Advertisements

Related posts

Medic acuzat de experimente ilegale la Neurochirurgie, în Iași: patru pacienți trebuie deshumați

Redacția

Săptămâna Crucii Roșii Române la Pașcani – 2016! Organizaţia locală pregăteşte surprize!

Ema Roman

Un medic din Spitalul „Sf. Spiridon” vorbește despre ce se întâmplă acum în clinica pe care o conduce

Redacția
Încarcă...