NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Inundații grave în Afganistan. Talibanii anunță cel puțin 180 de morți

Inundațiile din Afganistan din această lună au ucis peste 180 de persoane, au anunțat joi talibanii, care fac apel la comunitatea internațională pentru ajutor.

Inundațiile au provocat distrugeri pe scară largă în provinciile din centrul și estul țării în ultimele săptămâni, distrugând mii de case și agravând criza economică și umanitară cu care Afganistanul se confruntă deja.

„Emiratul Islamic al Afganistanului nu poate gestiona singur inundațiile, cerem lumii, organizațiilor internaționale și țărilor islamice să ne ajute”, a declarat purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, în cadrul unei conferințe de presă.

UPDATE | Centrala nucleară de la Zaporojie a fost reconectată la rețeaua electrică ucraineană. Autoritățile anunțaseră anterior că centrala fusese deconectată total

  

25 Aug, 19:36 | Știri externe

Advertisements

Șoferii din sudul Suediei au primit o alarmă falsă de atac aerian. Administraţia Naţională a Transporturilor consideră că incidentul este unul „grav”

25 Aug, 19:22 | Știri externe

Cum explică ministrul polonez al Familiei închiderea magazinelor în zilele de duminică: „Este timpul pentru familie, pentru rugăciune, nu pentru cumpărături”

25 Aug, 18:36 | Știri externe

Mujahid a adăugat că 182 de oameni au fost uciși în urma inundațiilor de luna aceasta, iar alți 250 au fost răniți. Peste 3.100 de case au fost complet distruse și mii de animale au fost ucise, ceea ce agravează criza umanitară din țara deja afectată de foamete.

Situația din Afganistan, tot mai gravă

Advertisements

Afganistanul s-a confruntat cu o serie de dezastre naturale anul acesta, inclusiv o secetă severă și un cutremur care a dus la moartea a peste 1.000 de oameni în luna iunie.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Patriarhul Kiril: „Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni, doar și-a apărat granițele”

Redacția

Papa Francisc se roagă ca multe ţări să primească refugiaţi afgani

Redacția

Caz neobișnuit în Italia. Predica anti-vaccin a unui preot i-a făcut pe credincioşi să plece din biserică

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site