NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Linia de înaltă tensiune de la centrala Zaporojie a fost repusă în funcțiune. Reactoarele rămân oprite

Linia de înaltă tensiune care alimenta cu energie electrică centrala nucleară de la Zaporojie a fost repusă în funcțiune, specialiștii reușind să rezolve problemele tehnice ce au determinat, joi, deconectarea ultimelor reactoare funcționale ale celei mai mari centrale atomice din Europa, a informat la Digi24 Petre Min, coordonator al Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN).

Operatorul de energie nucleară din Ucraina, Energoatom, a anunțat joi că centrala nucleară Zaporojia a fost deconectată de la rețeaua națională ucraineană pentru prima dată în aproape 40 de ani de funcționare. Ultimele două reactoare aflate în funcțiune de la centrala nucleară Zaporojie a fost oprite joi, după ce incendiile din apropiere au deteriorat liniile electrice.

Incendiile au izbucnit în gropile de cenușă ale termocentralei pe cărbune din apropierea centralei şi au afectat liniile electrice care conectau centrala la reţeaua electrică ucraineană. Aprovizionarea cu electricitate a centralei nucleare este asigurată de respectiva termocentrală. Petre Min a precizat că cele două reactoare rămân în continuare deconectate, dar ele au fost oprite în deplină siguranță.

Advertisements

„Pe baza informațiilor pe care noi le-am primit, informații oficiale, verificate inclusiv cu Agenția Internațională pentru Energie Atomică, în niciun moment funcția de siguranță nu a fost sub semnul întrebării.

Advertisements
  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdogan au semnat un acord pentru consolidarea cooperării energetice și economice

Redacția

“Sunt unealta Satanei. Dacă citeşti invers cuvântul “card”, îţi va ieşi “DRAC”. Proteste impotriva cardurilor cu CIP

Redacția

Meteorologi: Chiar dacă ianuarie este o lună foarte geroasă, temperatura maximă poate avea valori de peste 18 / 20 de grade Celsius

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site