NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Institutul Cantacuzino produce un medicament care creşte rezistenţa organismului la infecţii. Când va fi scos pe piață

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a anunţat că Institutul Cantacuzino va scoate pe piaţă, până la sfârşitului anului, un medicament imunomodulator dezvoltat de propriii cercetători. Este vorba despre un supliment alimentar cu proprietăţi biostimulatoare şi antioxidante, care creşte rezistenţa organismului la infecţii.

„Am discutat cu directorul Institutului Cantacuzino, colonelul Oancea, în ultima perioadă de timp şi-au focalizat foarte mult atenţia pe ceea ce înseamnă sporirea capacităţii de testare. Totodată, lucrează la un medicament imunomodulator, va ieşi curând pe piaţă, şi a luat măsuri ca vechea linie de producţie a vaccinului trivalent să poată să fie repusă în funcţiune şi să înceapă testele, astfel încât, aşa cum şi-au propus la nivelul institutului, începând de anul viitor, să poată să poată să producă vaccinul. Medicamentul imunomodulator va ieşi până la sfârştiul anului”, a arătat Nicolae Ciucă.

Specialiştii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” au dezvoltat un nou produs imunomodulator, care are proprietăţi de stimulare a imunităţii, determinând creşterea rezistenţei organismului la infecţii.

digi24

  
Advertisements

Related posts

Ce a găsit Nelu Tătaru, noul ministru al sănătății, la Suceava: „Am văzut exact realitatea”

Redacția

Copil mușcat de un câine fără stăpân

Răzvan Grecu

ALERTĂ din partea unui medic: „Suntem sub «Cod Roşu» de infecţii!“

Redacția
Încarcă...