NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Indicele global al prețurilor produselor alimentare a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani

Prețurile mondiale la alimente au atins un nou vârf al ultimilor 10 ani, a anunţat Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură. Specialiștii au luat în calcul un coș de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne şi zahăr.

Indicele global al preţurilor produselor alimentare a continuat să crească şi în octombrie, pentru a treia lună consecutivă. Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură spune că vorbim despre un nou vârf al ultimilor 10 ani, influenţat de scumpirile la cereale şi uleiuri vegetale.

Astfel, în luna octombrie, indicele măsurat de Organizație arată o creștere de până la 133,2 puncte, cel mai ridicat nivel înregistrat după luna iulie 2011.

În ultimul an, preţul materiilor prime agricole a crescut semnificativ ca urmare a unor recolte mai mici, dar şi a cererii mari.

  

Pe primul loc, cu cea mai mare scumpire, este grâul, urmat de uleiurile vegetale.

În schimb, preţurile mondiale la zahăr au scăzut cu 1,8% în luna octombrie, punând capăt la şase luni de creştere consecutivă. De asemenea, preţurile la carne au scăzut cu 0,7% comparativ cu luna precedent.

europa fm

Advertisements

Related posts

Sprijin pentru firmele care angajează tineri

Redacția

Varianta finală Start-up Nation România, dezbătută la Camera de Comerţ Iași

Redacția

Hidroelectrica a vandut 14 hidrocentrale mici

Redacția
Încarcă...