RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Începe lupta cu gripa

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au stabilit necesarul de vaccin antigripal pentru campania din acest sezon. În urma solicitărilor medicilor de familie, dar şi a catagrafierii grupurilor de risc, reprezentanţii DSP Iaşi au stabilit un necesar de 28.000 de doze de vaccin antigripal.

Situaţia a fost trimisă Ministerului Sănătăţii, care urmează să achiziţioneze dozele de vaccin în cadrul campaniei de imunizare antigripală.

„Numărul de doze este stabilit în funcţie de solicitările medicilor de familie. Anul trecut, judeţul Iaşi a avut alocate 25.000 de doze de vaccin antigripal”, a precizat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi. Vaccinarea antigripală este recomandată în cazul persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, având prioritate cele cu vârsta de peste 65 de ani, cele cu boli cronice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, dar şi personalul medical. 

  

sursa ziarulevenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Programul de lucru al cabinetelor din ambulatoriile spitalelor Municipal și CF!

Marius Parteni

Cum va funcționa aplicaţia privind certificatele digitale COVID. Sistemul va fi gata până la 1 iulie, anunță STS

Redacția

Ce secrete despre HEXI PHARMA a vrut să afle o firmă concurentă, făcând presiuni asupra Ministerului Sănătății. Informații în EXCLUSIVITATE

Redacția
Încarcă...