RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Încă o lună până când Moldova va avea un nou sfânt

A mai rămas o lună până când creştinii catolici din Dieceza de Iaşi vor avea un nou „sfânt local“. După ce, în urmă cu patru ani, episcopul martir Anton Durcovici a fost ridicat la cinstea altarelor, acum Veronica Antal devine prima femeie română, prima tânără română şi primul laic român care este beatificat de către Biserica Catolică. 

 

  

Operaţiunea a durat în total 15 ani de la întocmirea pentru prima oară a dosarului, coordonată de Episcopia Romano-Catolică din Iaşi. Decizia de beatificare a fost acceptată şi dată de papa Francisc încă de la finele lunii ianuarie a anului curent, iar ceremonia în sine va avea loc pe 22 septembrie la Nisiporeşti, judeţul Neamţ, localitatea natală a acesteia. Liturghia pontificală va avea loc de la ora 11, în biserica romano-catolică „Adormirea Maicii Domnului“ din Nisiporeşti, iar la aceasta vor participa şi cardinalul Angela Amato, trimisul papei Francisc, care a oficiat şi Liturghia pontificală atunci când a fost beatificat episcopul Anton Durcovici, prefectul Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor, dar şi Preasfinţitul Petru Gherghel, episcop de Iaşi, Înaltpreasfinţitul Miguel Maury Buendia, nunţiu apostolic în România şi Republica Moldova, numeroşi episcopi, pr. Marco Tasca, ministru general al Ordinului Fraţilor Minori Conventuali.

Articol integral pe www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Record în căutarea locurilor de muncă. Patru milioane de cereri depuse în trei luni, angajatorii nu mai fac față CV-urilor

Redacția

Campanie de informare cu privire la rolul asigurării obligatorii a locuințelor, la Târgu Frumos

Oana Cordoneanu

Unde vine toamna. Cât de frig se face şi ce fenomene periculoase lovesc România în luna septembrie

Redacția
Încarcă...