RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

În sfârșit, știm cum ar fi apărut primele celule de pe Pământ!

Povestea despre cum a început viața pe Pământ este una pe care oamenii de știință sunt dornici să o descopere. Cercetătorii ar putea fi în pragul dezvăluirii unui detaliu important din desfășurarea primului capitol: o explicație despre modul în care bulele de grăsime au ajuns să formeze primele celule de pe Pământ.

O parte cheie a noilor descoperiri, făcute de o echipă de la Institutul de Cercetare Scripps din California (SUA), este că un proces chimic numit fosforilare s-ar fi putut produce mai devreme decât se credea anterior.

Acest proces adaugă grupuri de atomi care includ fosfor la o moleculă, aducând cu sine funcții suplimentare, funcții care pot transforma colecțiile sferice de grăsimi numite protocelule în versiuni mai avansate ale lor, capabile să fie mai versatile, stabile și chimic active.

Cum au apărut primele celule de pe Pământ?

  

Se crede în mod larg că aceste protocelule au fost blocuri de construcție vitale pentru biochimie acum mai bine de 3,5 miliarde de ani, poate apărând din izvoare fierbinți de sub ocean pe parcursul evoluției către structuri biologice mai complexe, scrie Science Alert.

„La un moment dat,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Prognoza meteo: Vremea extremă face ravagii în România. Ce se anunţă, unde lovesc furtuni violente

Redacția

Talibanii condamnă atacurile SUA din Yemen și cer lumii musulmane să fie unită

Redacția

Autocamion intrat într-un copac, o persoană încarcerată

Redacția
Încarcă...