RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

În România contează totul, mai puţin alegerile europarlamentare, scrie POLITICO

În ultima zi de campanie electorală în România, alegerile pentru Uniunea Europeană au fost despre… alte alegeri, scrie POLITICO. Chestiunile legate de UE au fost absente din campanie, partidele luptându-se mai ales pe teme locale, cum ar fi corupţia, deoarece alegătorii vor alege autorităţile locale în aceeaşi zi, explică publicaţia de la Bruxelles, citată de News.

Oameni la plimbare in BucurestiFoto: Cristel / Xinhua News / Profimedia

Potrivit sociologului Barbu Mateescu, principalele partide privesc deja spre alegerile prezidenţiale din septembrie. „Nu se vorbeşte absolut deloc despre Europa” în campania electorală, a spus el.

  

Votul de duminică se referă mai mult la impulsul pe care îl va da partidelor pentru alegerile prezidenţiale, al căror câmp este mai aglomerat. Această competiţie, la rândul său, este o oportunitate de a câştiga şi mai mult impuls înainte de votul parlamentar din decembrie, a adăugat Mateescu.

Cele mai mari două partide din România, Partidul Social Democrat, de centru-stânga, şi Partidul Naţional Liberal, de centru-dreapta, guvernează în prezent printr-o mare coaliţie şi prezintă candidaţi la europarlamentare pe o listă comună.

Dar încep să se vadă fisuri, scrie POLITICO. Joi, liderii celor două partide au anunţat că vor prezenta probabil candidaţi separaţi pentru funcţia de preşedinte.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ciolacu: „România se bazează pe sprijinul Franței pentru aderarea la Schengen”

Redacția

Cum a devenit edificiul faraonic Palatul Parlamentului obiect de admirație pentru nostalgici și tineri neinformați

Redacția

Cristian Diaconescu: Gruparea autointitulată ca fiind de conducere în frunte cu europarlamentarul Eugen Tomac organizează mâine o şedinţa unde principalul punct pe ordinea de zi este excluderea mea din PMP

Redacția
Încarcă...