RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

„Maratonul electoral din România”, unul de “totul sau nimic” – publicație britanică. Partidul văzut drept cel mai popular printre alegătorii tineri

Pentru peisajul politic românesc, 2024 se pregătește să fie un scenariu de tip totul sau nimic („all-in”), toate scrutinele electorale având loc la doar câteva luni distanță, iar învingătorul probabil să-și asigure un control ferm al puterii putere în următorii patru ani, potrivit unui editorial privind spectrul politic din țara noastră publicat de Emerging Europe.

2024 prezintă un moment important pentru politica românească Foto: shutterstock

2024 prezintă un moment important pentru politica românească Foto: shutterstock

Potrivit unui material de opinie publicat de Emerging Europe, semnat de Bogdan Cozma, coautor Laurențiu Pleșca, inițial, rezultatul alegerilor părea ușor previzibil, cele două partide politice principale (care formează în prezent coaliția de guvernământ) alegând să candideze împreună într-o alianță, similară modelului Marii Coaliții germane. Cu toate acestea, evoluțiile recente care au condus la alegerile locale din 9 iunie (care coincid cu alegerile pentru Parlamentul European) sugerează posibile fricțiuni în cadrul alianței.

  

Sursa citată arată că orice analiză a vieții politice românești trebuie să examineze mai întâi partidele care rivalizează pentru putere în acest an electoral atipic de aglomerat. Pe lângă alegerile locale și europene care vor avea loc în acest weekend, românii vor mai avea și alegeri prezidențiale în septembrie și generale în decembrie.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Zuckerberg renunță la lupta cu Elon Musk. Șeful Tesla “nu este serios”

Redacția

Donatorii pentru campania lui Biden îl critică pe președintele american pentru că a amenințat că va întrerupe livrările de arme către Israel: „O decizie proastă”

Redacția

Noi proteste în Serbia. Mii de persoane au mărșăluit spre secția de poliție unde ar fi persoanele arestate cu o seară înainte

Redacția
Încarcă...