RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Iașul, conectat cu vestul țării, prin două curse directe noi: Cluj-Napoca și Timișoara

 De astazi, 1 octombrie 2016, au devenit operabile doua noi zboruri interne, Iasi-Cluj-Napoca, respectiv Iasi-Timisoara. Cele doua zboruri sunt efectuate zilnic de compania Blue Air si vor avea cate trei, respectiv patru frecvente pe saptamana.    

         

Anuntul a fost facut in cadrul unei conferinte de presa organizata de Aeroportul International Iasi, in noul terminal. Lansarea celor doua rute noi a fost marcata simbolic prin traditionalul „botez” al aeronavei  prin arcul de apa, la momentul aterizarii (zborul Iasi-Timisoara-Cluj-Napoca-Iasi), in prezenta jurnalistilor, urmat de discursurile invitatilor si o serie de momente artistice specifice folclorului romanesc, iar la finalul evenimentului s-a taiat tortului tematic.

  

 Introducerea noilor zboruri spre Cluj-Napoca si Timisioara face parte din strategia de dezvoltare a portofoliului de rute al Aeroportului Iasi, fiind vorba de o premiera in ultimii 25 de ani, pana in prezent singura conexiune interna a Iasului fiind cu Bucurestiul.                  

Marius BODEA, Presedintele C.A., Aeroportul International Iasi:  „Astazi este un moment istoric pentru Iași și pentru întreaga regiune de Nord-Est. Pentru prima data reusim sa conectam Iasul de Vestul tarii, cu doua centre importante, Cluj si Timsioara, fiind si prima oara cand un operator aerian, respectiv Blue Air, a inteles ca exista o nevoie cu adevarat mare sa lege nu doar capitala Romaniei de principalele orase, ci si orasele de provincie intre ele – Cluj-Napoca, Timsioara si Iasi, sunt convins ca, odata intrate in operare, aceste rute vor aduce prosperitate regiunii noastre, facand posibil schimbul comercial intre regiunile astfel legate. In plus, pasagerii vor avea ocazia sa calatoreasca fie in interes personal, turistic sau in interes de serviciu, iar toate acestea vor genera un bulgare de dezvoltare care treptat va ajuta Iasul si zona nostra sa dezvolte mai usor, iar oamenii sa traiasca mai bine. Conectivitatea si mobilitatea reprezinta cheia dezvoltarii. Deschiderea celor doua noi rute interne reprezinta, din punctul meu de vedere, una dintre cel mai mari reusite ale Aeroportului Iasi din ultimii ani. Bineinteles, aceasta realizare, esentiala pentru evolutia aeroportului, dar si pentru dezvoltarea si iesirea din izolare a zonei noastre, nu ar fi fost posibila fara deschiderea si sustinerea oferite de partenerul nostru Blue Air”.

Tudor CONSTANTINESCU, Director Comercial Compania Blue Air: “Acum un an lansam cursa Bucuresti-Iasi, care pentru noi era Mica Unire, si iata ca in mai putin de 12 luni am ajuns la Marea Unire. Practic, provinciile istorice ale Romaniei – Moldova, Ardealul si Banatul – sunt unite pe calea aerului, printr-un zbor de calitate, operat cu o frecventa zilnica. In decursul anului 2016, Blue Air a devenit cea mai mare companie romaneasca, este cel mai mare operator din zona Moldovei, ceea ce ne inseamna o responsabilitate si mai mare pentru noi. Prin aceste zboruri, oferim suport pentru mediul de afaceri, mediul cultural si cel academic. Si, evident, conectivitatea cu vestul tarii, prin Cluj si Timisoara, este o sansa in plus pentru dezvoltarea economica a Moldovei. La Iasi, in momentul de fata, avem alocate trei aeronave, peste o suta de locuri de munca si intentionam sa delocalizam si activitatea de call-center de la Bucuresti catre Iasi, prin crearea a 30 de posturi aditionale. Ne bucuram ca parteneriatul Blue Air cu Aeroportul Iasi este intr-o continua dezvoltare.”

Marian PETRESCU, Director Compania Continental Iasi: „Apreciez eforturile celor care depun eforturi foarte vizibile pentru ceea ce inseamna conectivitatea Iasului. Nimic nu se poate face daca nu exista o conectivitate cat mai rapida si care sa ne dea posibilitatea sa calatorim dintr-o zona a Moldovei catre orase importante ale Eurpei, iar de astazi si spre orase importante din tara, cum sunt Clujul si Timisoara. Pentru mediul de business din Iasi si cel academic, cu precadere, dar si pe partea de turism, aceste noi curse care s-au deschis astazi vor aduce plus valoare, iar asta inseamna progres.”

ORARul de zbor valabil pentru perioada 30.10.2016 – 25.03.2017 este urmatorul:

IASI-TIMISOARA: luni, miercuri, vineri, duminica

IAS 07:30 – 08:40 TSR

TSR 09:10 – 09:50 CLJ

CLJ 10:20 – 11:15 IAS

IASI-CLUJ-Napoca: marti, joi, sambata

IAS 07:30 – 08:25 CLJ

CLJ 08:55 – 09:35 TSR

TSR 10:05 – 11:15 IAS

 Biletele de avion sunt disponibile la tarife incepand de la 89 RON (pret pe segment de zbor, TVA si taxe incluse, locuri limitate), pret ce include gratuit un bagaj de mana si un bagaj de cala. In timpul zborului, pasagerii vor primi gratuit si un sandwich.            

 In acest moment, numarul curselor interne de la Aeroportul Iasi, cu Blue Air, a ajuns la trei, urmand ca din vara anului viitor aceeasi companie sa deserveasca si ruta Iasi-Constanta. Pe langa zborurile interne, Blue Air opereaza curse externe, de la Iasi, spre: PARIS (Beauvais), LONDRA (Luton), ROMA (Fiumicino), BARCELONA, BRUXELLES si KOLN (Bonn). In plus,  via Bucuresti, pasagerii se vor putea conecta direct la cele peste 33 de destinatii internationale operate de Blue Air.

Numarul total al curselor externe de la Aeroportul Iasi, a ajuns la 18, toate fiind operate de patru companii diferite.

 Informatii suplimentare privind orarul de zbor (inclusiv pentru cel valabil pana pe data de 29 octombrie 2016) pot fi gasite pe site-ul companiei Blue Air: www.blueairweb.com, dar si pe site-ul Aeroportului Iasi: www.aeroport.ro

Comunicat de presă, Aeroportul Iași

 

 

Related posts

Guvernul va aproba miercuri Ordonanţa privind schema de ajutor de stat pentru sectorul HoReCa

Redacția

Se dublează preţul la asigurarea obligatorie a locuinţei

Redacția

Ce spune rata șomajului din România despre starea economiei

Redacția
Încarcă...