RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Guvernul olandez intenționează să introducă restricții noi deși rata de vaccinare a depașit 83%

Desi 83,5 la suta din populatie s-a vaccinat, numarul cazurilor noi de Covid din Olanda a crescut constant in ultimele zile. Astazi s-au inregistrat 5296 infectari noi iar numarul de cazuri active a depasit 92.000. Guvernul olandez solicită sfatul unui grup de experți cu privire la necesitatea reintroducerii restricțiilor Covid, pe fondul ratelor de infecție în creștere bruscă, a declarat astăzi ministrul sănătății.

Țările de Jos au una dintre ratele de infectare cu cea mai rapidă creștere din Europa. Incidenta a crescut în ultimele două săptămâni de la 13,43 cazuri noi la 100.000 de persoane la 29,27 cazuri noi la 100.000 de persoane pe 24 octombrie.

„Merge prea repede. Trebuie să ne confruntăm cu faptul că cifrele cresc mai repede decât ne așteptam”, a declarat ministrul sănătății Hugo De Jonge reporterilor din Haga.

El a spus că, de asemenea, internările în spitale cresc mai repede decât se anticipa, când guvernul și-a relaxat blocarea luna trecută. „Cabinetul va trebui să se gândească la măsuri suplimentare”, a spus el.

  

Țările de Jos au încheiat aproape toate restricțiile Covid luna trecută, inclusiv distanțarea socială. În același timp, guvernul a mandatat utilizarea permiselor de sănătate pentru coronavirus pentru a intra în baruri, restaurante, cinematografe și alte locuri publice.

tele m

Related posts

Record de pacienți internați la ATI. Alți 143 de români au murit din cauza COVID-19

Redacția

Trei bărbați, din județul Iași, băgați în spital de partenerele de viață. Unul a fost lovit cu scaunul în cap

Redacția

Florin Cîțu: „Aș vrea să ne uităm la 1 august pentru renunțarea la purtatul măștii”

Redacția
Încarcă...