RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Guvernul a trimis în Ucraina, până acum, alimente şi bunuri de strictă necesitate în valoare de peste 5 milioane de lei

„Medicamente, consumabile medicale, materiale sanitare, truse de urgenţe şi alte materiale de strictă necesitate pentru pacienţii din Ucraina, puternic afectaţi de agresiunea militară, au fost trimise astăzi autorităţilor ucrainene. Un nou transport de ajutoare umanitare a plecat din Bucureşti spre Siret, mulţumită donaţiilor oferite de  societatea civilă din România. 

Asemenea celorlalte acţiuni umanitare derulate în ultimele zile, sprijinul oferit astăzi de statul român s-a realizat în urma colaborării reprezentanţilor societăţii civile, organizaţiilor naţionale şi internaţionale şi structurilor guvernamentale implicate în Platforma ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”, a transmis Guvernul, marţi, printr-un comunicat. 

Până la acest moment, sprijinul oferit Ucrainei a constant în trimiterea de ajutare ce constau în dispozitive şi echipamente medicale, paturi de spital, medicamente, însumând 30 tone, a transmis Executivul. De asemenea, către Ucraina au fost trimite alimente şi alte bunuri de strictă necesitate şi alimente, aflate în stocurile Rezervelor de Stat, materiale de subzistenţă în valoare de peste 5 milioane de lei.

„Guvernul României susţine eforturile societăţii civile şi va continua să se implice pentru a facilita transmiterea tuturor ajutoarelor mobilizate către poporul ucrainean. Platforma ”U

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Două bancnote de 50 de euro i-au adus mascații acasă

Redacția

Ciolacu, săgeți către Iohannis: Mă deranjează discuția despre cine oferă mai mult pensionarilor

Redacția

China acuză SUA că exercită presiuni asupra Beijingului și Moscovei: „Planurile Americii de a ne descuraja vor eșua”

Redacția
Încarcă...