RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Grup infracțional suspectat de COMPLOT contra ordinii constituționale, destructurat în Ungaria

Autoritățile din Ungaria au destructurat, miercuri, o grupare infracțională suspectată că pregătea preluarea puterii politice cu forța, fiind reținute 11 persoane, dintre care trei au fost plasate în arest preventiv.

Grupul infracțional anticonstituțional a fost depistat după ce a difuzat, în noiembrie 2023, o înregistrare video pentru promovarea unui plan privind crearea ”Ungariei Sciților”, conform site-ului Hungary Today.

Membrii grupării cereau ”dezarmarea poliției ungare” și preluarea puterii de către așa-numite ”forțe militare libere”, printr-o lovitură de stat.

Biroul Național de Investigații din Ungaria (NNI) a efectuat o investigație amplă referitoare la tentativă de modificare a ordinii constituționale prin acte de violență. Ancheta este coordonată de Parchetul General de la Budapesta.

  

Aproximativ 150 de agenți ai Centrului ungar pentru Combaterea Terorismului (TEK) au descins în zece clădiri din Veszprém, Pest, Zala, Bács-Kiskun și Budapesta.

Au fost reținuți 11 indivizi suspecți, iar trei au fost plasați în arest preventiv, a comunicat Poliția ungară. Potrivit site-ului Index.hu, suspecții arestați au vârste de 53 de ani, 68 de ani și 88 de ani.

În cursul perchezițiilor, au fost depistate arme de foc, muniție, precum și arme cu gloanțe de cauciuc.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Experiență traumatizantă pentru două femei într-un HOTEL de lux din Mexic. „Musafiri” nepofțiți au intrat peste ele în cameră: „Suntem dezgustate”

Redacția

Un australian a cumpărat o casă în ITALIA, dar a fost nevoit să o vândă. Care este motivul

Redacția

VIDEO | „Mare de sânge” în Insulele Feroe. 1.500 de delfini, masacrați în vânătoarea tradițională

Redacția
Încarcă...