RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Grijă mare la hoţii de buzunare când sunteţi la cumpărături!

Luna decembrie este destinată în principal cumpărăturilor. Cei care vor profita cel mai mult de aglomeraţie sunt hoţii de buzunare. Mai mult ca niciodată, aceştia vor vâna fiecare moment de neatenţie al oamenilor, pentru a-şi însuşi bunurile sau banii acestora.

Cu acest prilej, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, Biroul de Analiză şi Prevenire  a Criminalităţii a lansat o campanie de informare privind siguranţa personală şi a proprietăţii private.

 

  

Prevenirea furturilor din buzunare

Dorim să prezentăm cetăţenilor câteva sfaturi menite îi ţină cât mai departe şi să îi descurajeze pe hoţii care fură din buzunare.

Luna decembrie, este destinată în principal cumpărăturilor. Cu toţii vom merge în diverse centre comerciale şi ne vom aproviziona cu cele necesare. Prinşi de spiritul Crăciunului, nu vom uita cu siguranţă nici de cei dragi cărora le vom lua cadouri. Portofelul va fi mai plin decât în alte zile, cu bani care poate au fost economisiţi special pentru această ocazie. Implicit va creşte riscul să deveniţi ţinta hoţilor.

Deci, ATENŢIE la buzunare şi portofele ! Şi infractorii au sărbători de iarnă şi o nevoie mare de bani. Se pot afla lângă dumneavoastră şi vor specula orice greşeală pe care o faceţi. Nu le daţi ocazia să intre in acţiune!

Ţineţi minte: din cauza neatenţiei în fiecare moment puteţi deveni victima unui furt!

Vă prezentăm pe scurt câteva sfaturi menite să îi ţină departe de dumneavoastră pe hoţii care fură din buzunare:  

când vă aflaţi la cumpărături sau cu orice altă ocazie nu lăsaţi niciodată să se vadă câţi bani aveţi la dumneavoastră;  

ţineţi-vă poşeta, geanta sub braţ având permanent control asupra ei;Ø  nu ţineţi banii, actele sau portofelul în buzunare exterioare;

nu vă lăudaţi persoanelor necunoscute cu valorile pe care le aveţi la dumneavoastră.

Este bine de ştiut că hoţii care fură din buzunare caută spaţiile restrânse. Evitaţi, prin urmare, mulţimile şi ţineţi necunoscuţii la o distanţă apreciabilă. Curăţirea unei pete inexistente pe hainele dumneavoastră sau a unei pete făcute intenţionat poate fi un truc al unui hoţ.

 

Sperăm ca aceste sfaturi să le puneţi în practică şi să vă fie de un real folos. Nu uitaţi: siguranţa personală trebuie să vă preocupe în primul rând pe dumneavoastră.

SĂRBĂTORI ÎN SIGURANȚĂ – campanie de informare privind siguranța personală și a proprietății private pe timpul Sărbătorilor de Iarnă

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Capcanele de la achiziţia de maşini second

Redacția

Un adolescent din Brăila a ajuns la spital cu plămânul perforat, după ce a fost înjunghiat de cinci ori în faţa liceului unde învăţa

Redacția

Tânăr depistat conducând o mașină cu numere provizorii expirate

Redacția
Încarcă...