NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Grecia: 5.000 de manifestanţi împotriva vaccinării obligatorii a îngrijitorilor

Aproximativ 5.000 de manifestanţi au manifestat miercuri în Grecia, dintre care 3.000 în centrul Atenei, împotriva vaccinării obligatorii a îngrijitorilor şi a personalului din căminele de bătrâni, a estimat poliţia, relatează Agerpres.

În ajunul votului din parlament asupra unui decret care ar face obligatorie vaccinarea împotriva COVID-19 pentru cele două categorii profesionale, manifestanţii au afişat pancarte pe care era scris ‘Nu vaccinării obligatorii’ şi ‘Libertate’, dar şi mari cruci ortodoxe inscripţionate şi drapele elene, potrivit unui fotograf şi videojurnalist al AFP.

Manifestaţia din centrul capitalei Greciei a fost marcată de tensiuni. Poliţia a folosit tunuri de apă şi gaze lacrimogene pentru a dispersa un grup de circa 120 de persoane cu cagule care aruncau cu proiectile.

La Salonic, al doilea oraş al ţării, numărul contestatarilor a fost de circa 2.000.

  

Săptămâna trecută, premierul Kyriakos Mitsotakis a anunţat obligaţia ca îngrijitorii şi personalul din căminele de bătrâni să se vaccineze, sub ameninţarea că în caz contrar ar putea fi suspendaţi din muncă.

Angajaţii acestor centre pentru bătrâni vor trebui vaccinaţi cel târziu până la 16 august, iar îngrijitorii, până la 1 septembrie.

Guvernul grec a decis să ia măsuri pentru a încuraja

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Municipiul Suceava intră în carantină! Guvernul a emis două noi ordonanțe militare

Redacția

Un om de afaceri şi-a înjunghiat directoarea cu un cuţit

Redacția

România a înregistrat, în prima jumătate a anului, cel mai mic număr de nou-născuți din ultimii 7 ani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site