RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Gică Zanet, administratorul Primăriei, invitat la Poliţie într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de aproximativ 300.000 lei

Trei angajați ai Primăriei Pașcani sunt cercetați într-un dosar de delapidare, fals intelectual și uz de fals. Alte cinci, printre care administratorul public Gică Zanet, au calitatea de martori în acest dosar.

 

 

  

Vorbim despre o cercetare desprinsă dintr-un dosar mai vechi aflat în instrumentarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani. Prejudiciul în acest caz se cifrează la aproximativ 300.000 lei. ”Vorbim de un dosar de delapidare, fals intelectual și uz de fals, în care sunt bănuite trei persoane, iar alte cinci au calitatea de martori”, ne-a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

El a fost cauzat ca urmare a unor mașinațiuni puse la cale de funcționari publici. Pe listele cu statele de plată aferente drepturilor salariale ale asistenților persoanelor cu handicap și însoțitorii acestora, erau trecute nume fictive, iar în dreptul lor apărea un cont bancar, care de fapt aparținea unui funcționar care se ocupa de plăți.

Totul s-ar fi petrecut în ultimii trei ani de zile. Conform unor informații, lunar erau sustrase sume cuprinse între 2000 și 5000 lei.

Zilele trecute, Gică Zanet, administratorul public, în subordinea căruia se află activitatea economică a Primăriei a fost la sediul Poliției Pașcani, invitat fiind de ofițerii Biroului de Investigare a Infracțiunilor Economice. El a predat, sub semnătură, mai multe situații financiar contabile, de unde rezultau plățile efectuate.

Nu se cunosc deocamdată numele persoanelor puse sub acuzare în acest nou caz.

Administratorul public nu a răspuns apelurilor telefonice pentru a comenta situația. Nici purtătorul de cuvânt al Primăriei nu a oferit informații. El nu a răspuns apelurilor telefonice ale reporterilor noștri.

Related posts

Ninsorile ameninţă din nou Moldova

Redacția

Cum poate convoca viceprimarul Rățoi ședințe de Consiliu Local, când primarul Pintilie e în concediu

Răzvan Grecu

Primarii cer dublarea sumelor de la guvern pentru plata utilităților la instituțiile publice

Redacția
Încarcă...