NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Documentațiile pentru organizarea concursurilor de director, la instituțiile de cultură din municipiu, au expirat! Vezi cine este de vină!

La mai bine de 2 ani și jumătate de când consilierii locali au aprobat documentațiile pentru organizarea concursurilor în vederea selectării directorilor Casei de Cultură „Mihail Sadoveanu” Pașcani și Bibliotecii Municipale „Leonard Gavriliu”, funcționarul public de la Compartimentul Sport, Cultură, Culte se pregătește să le readucă în plenul Consiliului Local pentru a le actualiza.

Documentațiile au fost aprobate în luna februarie a anului 2020, iar ele se raportau la o serie de activități pe care instituțiile le-au organizat în perioada 2017, 2018 și 2019. Cum acum ne aflăm în anul 2022, documentațiile respective trebuie să se raporteze la activitatea din anii 2019, 2022 și 2021.

Vina pentru această întârziere este împărțită de administrația condusă de Dumitru Pantazi și cea condusă de Marius Pintilie, însă responsabilii direcți sunt viceprimarii celor doi: Gabriela Nedelcu, respectiv Cristian Rățoi. Asta deoarece Compartimentul Sport, Cultură, Culte se află în coordonarea directă a viceprimarului.

Cu toate acestea, săptămâna trecută, întrebat într-o conferință de presă despre această situație, primarul Marius Pintilie i-a găsit o scuză colegului său de partid. Acesta a explicat că l-a Compartimentul Sport, Cultură, Culte este la muncă un singur funționar public, care a fost ocupat până acum cu „organizarea evenimentelor culturale”.

Advertisements
Advertisements
  

„Așa îmi doresc și eu, dar din păcate nu reușim să facem la Primăria Pașcani documente și acte pentru toate nevoile care sunt astăzi în comunitate. Asta este situația. Eu, nu mă feresc să spun că nu suntem perfecți, că nu suntem, asta este! Am spus-o și la alte conferințe de presă, nu că nu există voință politică a celor care conduc astăzi Primăria, pentru că atât eu, cât și domnul viceprimar sau domnul administrator public vrem să facem, dar Primăria Municipiului Pașcani are o problemă și anume: capacitatea administrativă. Iar această capacitate administrativ ține în primul rând de numărul și calitatea funcționarilor publici. Dacă pe unele compartimente avem oameni care își fac treaba și sunt suficienți, iar lucrurile funcționează normal să zicem bine, pe alte compartimente suntem deficitari în sensul că poate avem, poate nu avem niciun salariat sau poate avem doar un salariat și ar trebui să avem 3 sau 4, sau poate sunt salariați care nu reușesc să își facă treaba la nivelul maxim pe care îl așteaptă lumea. Asta este situația. Eu fac tot posibilul să îi împing de la spate pe cei care au nevoie să fie împinși în așa fel încât să ducem acest oraș mai departe, să îmbunătățim. Pe aceste spețe, pe care dumneavoastră ați ridicat problema, încă suntem deficitari. Urmează să facem concursuri. Avem un singur salariat la Compartimentul sport cultură culte, care ține toate evenimentele culturale ale orașului. Urmează să facă documentațiile și hotărârile de consiliu local, ca să scoatem la concurs aceste posturi”,  a explicat Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

Rămâne de văzut dacă, funcționarul indicat de primarul Marius Pintilie își va duce la bun sfârșit sarcina, însă surse neoficiale din Primărie au declarat pentru NewsPascani.com că prioritățile acelui funcționar sunt însă trasate de viceprimarul Cristian Rățoi.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Pantazi și PSD au făcut circ în Consiliul Local pe tema sprijinului financiar acordat localității Ialoveni. Moldovenii au refuzat banii!

Răzvan Grecu

Declarație neașteptată a viceprimarului Vasile Axinte: „În Primărie încă se mai cere șpagă!” Cine este acel ”cuiva” căruia trebuie să-i dai “ceva” ca să rezolvi o problemă în Primărie?

Răzvan Grecu

Circulați cu atenție pe DN 28 A, Pașcani – Târgu Frumos

Marius Parteni
Încarcă...