RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Fapt diversNațional

Ghidul dvs. complet privind opțiunile de creditare nebancară

A avea o idee de afaceri sau un proiect nu este întotdeauna o garanție a succesului. De îndată ce vă confruntați cu o lipsă de bani, trebuie să începeți să vă gândiți la obținerea unui împrumut. Unde vă puteți adresa cu această cerință? Și care sunt șansele de a obține rapid banii necesari pentru a vă umple golurile bugetare?

În timp ce a apela la o bancă este un remediu clasic pentru toate problemele legate de bani, sectorul creditelor nebancare este, de asemenea, în creștere. Iată un ghid simplu al opțiunilor de bani nebancare pe care le puteți lua în considerare înainte de a merge la o bancă și de a lua un împrumut acolo.

Introducere în creditele nebancare

Așadar, ce este un credit nebancar? Și cine vă poate acorda un astfel de credit? În termeni generali, există multe variante de creditori nebancari pe piața modernă. Aceștia pot fi investitori privați, firme de creditare online și organizații financiare la scară largă care emit credite în afara sistemului bancar tradițional.

Creditul nebancar vine de obicei cu multe avantaje, în special pentru persoanele cu un scor de credit slab în băncile obișnuite. Puteți obține criterii de eligibilitate mult mai flexibile în astfel de companii și vă puteți bucura de un proces de aprobare mai rapid decât cel pe care l-ați experimentat în mod obișnuit într-o bancă. În acest fel, creditele nebancare sunt o opțiune viabilă de finanțare nu numai pentru persoanele cu probleme financiare, ci și pentru micii proprietari de familie. Toată lumea poate obține un împrumut rapid în condiții relativ convenabile, cu o rată a dobânzii și o durată a împrumutului competitive.

  

Tipuri de surse nebancare de finanțare

Iată câteva variante pe care le puteți încerca înainte de a vă asuma o responsabilitate serioasă pentru un împrumut bancar.

#1 Organizații financiare bazate pe venituri

Această formă de finanțare este legată de veniturile dumneavoastră lunare. Organizația de microfinanțare la care vă adresați vă evaluează fișele de bani pentru a determina cât câștigați în fiecare lună. Pe baza analizei venitului dvs. disponibil, aceasta face o ofertă de împrumut care include riscul de a vă împrumuta bani. Inutil să spun că rata dobânzii va fi mult mai mică dacă oferiți o formă de garanție, cum ar fi o mașină sau alte obiecte de valoare. Cu toate acestea, puteți obține un astfel de împrumut chiar dacă nu aveți nimic în proprietate; singura diferență va fi o rată a dobânzii mult mai mare.

Această opțiune este disponibilă și pentru întreprinderile mici, care trebuie să furnizeze dovezi privind veniturile lor și să obțină suma împrumutului calculată pe baza acestor așteptări. Dacă sunteți proprietarul unei afaceri, în majoritatea cazurilor, va trebui să fiți de acord să cedați lunar creditorului un anumit procent din veniturile dumneavoastră. Acordul va fi în vigoare până când veți plăti întreaga sumă a împrumutului și dobânda acumulată.

#2 Împrumuturi sociale și comunitare

Există numeroase organizații non-profit în întreaga UE care oferă sprijin persoanelor fizice și întreprinderilor mici în condiții rezonabile. Aceste societăți utilizează un fond comun de finanțare socială sau comunitară pentru a sprijini oamenii de afaceri sau gospodăriile locale care au nevoie. Deoarece aceste organizații sunt, de obicei, create având în vedere valoarea socială, ele pot oferi condiții mult mai avantajoase și o rată a dobânzii scăzută sau zero pentru împrumuturile destinate să ajute persoanele pe care le cunosc.

Colaborarea cu o astfel de organizație este întotdeauna excelentă pentru o mică întreprindere sau o gospodărie nevoiașă. În primul rând, îi cunoașteți pe oamenii care vă împrumută bani și puteți stabili o relație caldă și înțelegătoare cu ei. În al doilea rând, obțineți sprijinul financiar esențial în condiții foarte bune și îl puteți plăti mult mai repede datorită ratei scăzute a dobânzii. Prin urmare, șansele de a intra în capcana împrumuturilor prădătoare sunt mult mai mici într-o astfel de formă de împrumut.

#3 Finanțarea prin capital propriu

Această formă de finanțare este disponibilă de la investitorii angelici sau de la capitaliștii de risc. Puteți convinge astfel de organizații să investească în ideea dvs. de afaceri dacă aveți un plan bun și o dovadă a conceptului. Investitorii cu experiență sunt dornici de idei cu un randament ridicat al investițiilor, astfel încât aceștia vă pot oferi banii necesari dacă au încredere în proiectul dumneavoastră.

#4 Sprijin din partea familiei sau a prietenilor

Persoanele care au nevoie de bani pot recurge și la sprijinul familiei sau la împrumuturi de la prieteni. Această variantă nu este cea mai bună, deoarece puteți strica relațiile cu persoanele apropiate din cauza dificultăților financiare și a incapacității de a rambursa împrumutul. Cu toate acestea, este cea mai sigură și cea mai puțin oficială variantă care se va potrivi persoanelor care nu se pot adresa băncilor sau organizațiilor de microfinanțare. În plus, rudele și prietenii tăi pot oferi bani în condiții bune, cu o rată a dobânzii flexibilă și accesibilă pe care ți-o poți permite în orice situație.

#5 Crowdfunding

Dacă sunteți un om de afaceri care are nevoie de sprijin financiar pentru un start-up, obținerea de bani pentru proiect de la o bancă obișnuită poate fi foarte dificilă. Trebuie să prezentați un plan de afaceri detaliat, coerent, pe care autoritățile relevante vor trebui să îl evalueze.

În plus, obținerea banilor de la o organizație de microfinanțare poate fi o opțiune proastă, deoarece veți avea nevoie de timp pentru a vă începe afacerea. Împrumuturile rapide nu îndeplinesc acest obiectiv deoarece sunt, de obicei, pe termen scurt și vin cu rate ale dobânzii ridicate. Ca urmare a acordării unui astfel de împrumut, puteți deveni sclavul ratelor dobânzilor și vă puteți adânci în capcana datoriilor, în loc să vă concentrați pe dezvoltarea afacerii.

De aceea, finanțarea prin crowdfunding poate deveni o opțiune mai viabilă pentru ideea dumneavoastră de afaceri. Această formă de finanțare presupune ca oamenii care cred în ideea dvs. de afaceri să o finanțeze cu sume mici. De îndată ce strângeți suma necesară pentru lansarea proiectului, faceți acest lucru după bunul dvs. plac și plătiți împrumutul cu dividende persoanelor care v-au sprijinit proiectul.

Există multe modalități de a vă finanța ideile

După cum puteți vedea, există o mulțime de opțiuni de finanțare pentru afacerea sau startup-ul dumneavoastră. Nu este necesar să mergeți la o bancă și să acceptați condiții nerezonabile dacă puteți experimenta alte forme de finanțare. Principiul principal este să rămâneți realist cu privire la proiectul dvs. de afaceri și să evitați condițiile prădătoare, cum ar fi obținerea unei cote mari din afacerea dvs. sau plata unor rate ale dobânzii gigantice.

Related posts

Ceartă în interiorul Puterii. Ciolacu îl face mitocan pe Rareș Bogdan: „Nu se rupe nicio coaliție” / Replica liberalului

Redacția

Ciolacu, despre funcţia de comisar european care revine României: După două doamne propuse, o să propunem un bărbat

Redacția

Daniel Dăianu despre Metavers: Cu iluzii legate de existența fizică nu poți trăi la nesfârșit. O realitate virtuală a însoțit mersul omului în istorie: miturile, basmele, nuvelele, filmele, teatrul, pictura

Redacția
Încarcă...