RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Gest plătit cu viaţa: De ce şi-a băgat un ieşean petarda în gură şi i-a dat foc?

Petarda_blocul in care locuia decedatul

Caz incredibil la Belceşti: mort de la o petardă. De supărare că nevasta nu îi dă de băut, bărbatul a luat o pocnitoare în gură şi i-a dat foc. Victima, în vârstă de 40 de ani, tată a cinci copii, a fost adusă acasă de doi verişori în stare avansată de ebrietate. I-a cerut nevestei să îi mai dea de băut şi, refuzat, a ameninţat-o că se va sinucide. A făcut-o în cel mai şocant mod posibil: a luat o petardă, a pus-o în gură şi i-a dat foc. Soţia l-a văzut cu capul sfărâmat şi a sunat la 112.

Crăciun însângerat pentru o familie din comuna Belceşti, care nu va uita toată viaţă seara de 25 decembrie 2019. Un bărbat de 40 de ani, tatăl a cinci copii, şi-a şocat familia după ce şi-a luat viaţă într-un mod şocant.

Lică Anghel a petrecut prima zi de Crăciun servind mai multe pahare de alcool, spre seară venind acasă, un apartament din Belceşti, cu ajutorul a doi verişori. În jurul orei 20, bărbatul a vrut să mai bea, însă nevasta sa s-a împotrivit, Anghel ameninţând că se va sinucide.

Deşi familia sa nu l-a crezut, bărbatul şi-a pus planul în aplicare în timp ce se afla singur în cameră, iar soţia şi fiii săi într-o altă încăpere.

  

„Am auzit o bubuitură puternică. El a avut o petardă, pe care a folosit-o când era singur. Nici noi şi nici medicii nu am mai avut ce face ca să îl salvăm“, a spus unul dintre fiii lui Anghel.

„Leziunile erau incompatibile cu viaţa“

Medicii ieşeni au mers la faţa locului, dar nu au mai putut face nimic. „Am fost solicitaţi (miercuri – n.r.) în jurul orei 20, pentru un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Belceşti, cu leziuni datorate exploziei unei petarde pe care şi-a introdus-o aprinsă în cavitatea bucală. La locul solicitării a fost trimisă ambulanţa cu medic de la Târgu Frumos, dar din păcate leziunile erau incompatibile cu viaţa“, a precizat Diana Cimpoeşu, medic-şef al UPU SMURD Iaşi.

Şi Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de urgenţă, a declarat ieri că „din păcate, viaţa pacientul nu a mai putut fi salvată şi urmează să fie elucidat dacă este vorba despre un accident sau de un suicid“.

El a tras şi un semnal de alarmă, deoarece mulţi pacienţi ajung în această perioadă la urgenţă din cauza folosirii necorespunzătoare a materialelor pireotehnice. „Chiar dacă ajungeţi în sala de operaţie, puteţi rămâne mutilaţi“, a declarat Ciuhodaru. La rândul lor, poliţiştii au deschis în acest caz un dosar penal.

„Politiştii s-au deplasat la faţa locului, iar din primele cercetări efectuate s-a constatat faptul că bărbatul, din comuna Belceşti, fiind sub influenţa alcoolului, s-ar fi autoaccidentat cu un articol pirotehnic, iar ulterior a fost declarat decesul acestuia. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă“, a declarat Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Citește toată știea pe Ziaruldeiasi.ro

Related posts

Sute de persoane la cimitirul din municipiu de Izvorul Tămăduirii

Oana Cordoneanu

Peste 100 de copii au murit în incendii de locuință în ultimii 8 ani. Județul Iași, în top cu cifre negative

Redacția

O femeie din Pașcani este bucuria copiilor ce s-au născut în familii defavorizate. Iuliana Niculiță nu se oprește din a face fapte bune

Redacția
Încarcă...